Mijn Hezelburcht Menu

Chemie & Biobased Economy

De chemie en chemische industrie staan de komende jaren voor een groot aantal belangrijke uitdagingen. Innovatie zal een ‘key element’ zijn om kosten te reduceren, nieuwe producten op de markt te brengen en tevens een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. Onze specialisten zien drie hoofdlijnen die de chemie nieuwe kansen biedt:

  • Flexibel gebruik van grondstoffen

Het ontwikkelen van alternatieven voor fossiele grondstoffen, waarbij duurzaamheid en economische haalbaarheid centraal staat. De alternatieven moeten veilig en kostenefficiënt op grote schaal kunnen worden geproduceerd. Denk aan het ontwikkelen en verkrijgen van nieuwe grondstoffen uit biomassa of de synthese van moleculen uit CO2.

  • Slimme en efficiënte productieprocessen

Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de elektrificatie van de chemische industrie, zeker door de toename van de beschikbaarheid van hernieuwbare en duurzame elektriciteit.

  • Verbeteren functionaliteiten van chemische producten

Door de functionaliteit van chemische producten te verbeteren kunnen chemische, maar ook farmaceutische en point-of-care producenten beter inspelen op trends in de keten. Een belangrijke trend is de groeiende behoefte van consumenten aan gepersonaliseerde producten. Formulering en speciale materialen worden steeds complexer. Er is een grote vraag naar materialen met nieuwe functionaliteiten.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.