Mijn Hezelburcht Menu

Chemie & Biobased Economy

De chemie en chemische industrie staan de komende jaren voor een groot aantal belangrijke uitdagingen. Innovatie zal een ‘key element’ zijn om kosten te reduceren, nieuwe producten op de markt te brengen en tevens een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen.

Onze specialisten Chemie & Biobased Economy zien drie hoofdlijnen die nieuwe kansen bieden:

  • Flexibel gebruik van grondstoffen

Het ontwikkelen van alternatieven voor fossiele grondstoffen, waarbij duurzaamheid en economische haalbaarheid centraal staat. De alternatieven moeten veilig en kostenefficiënt op grote schaal kunnen worden geproduceerd. Denk aan het ontwikkelen en verkrijgen van nieuwe grondstoffen uit biomassa of de synthese van moleculen uit CO2.

  • Slimme en efficiënte productieprocessen

Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de elektrificatie van de chemische industrie, zeker door de toename van de beschikbaarheid van hernieuwbare en duurzame elektriciteit.

  • Verbeteren functionaliteiten van chemische producten

Door de functionaliteit van chemische producten te verbeteren kunnen chemische, maar ook farmaceutische en point-of-care producenten beter inspelen op trends in de keten. Een belangrijke trend is de groeiende behoefte van consumenten aan gepersonaliseerde producten. Formulering en speciale materialen worden steeds complexer. Er is een grote vraag naar materialen met nieuwe functionaliteiten.

 

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

enkele chemie & biobased economy specialisten

Het chemieteam binnen Hezelburcht lost de meest diverse vraagstukken van onze opdrachtgevers in de chemische sector op. Onze specialisten weten als geen ander voor welke uitdagingen de sector staat en hoe subsidie hier een rol in kan spelen. Door hun relevante academische achtergrond, kennis en ervaring weten onze chemiespecialisten projecten te vertalen naar een succesvolle subsidieaanvraag. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.