Chemie & Biobased Economy

De chemie en chemische industrie staan de komende jaren voor een groot aantal belangrijke uitdagingen. Innovatie zal een ‘key element’ zijn om kosten te reduceren, nieuwe producten op de markt te brengen en tevens een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen.

Thema’s met mooie subsidiekansen

Onze specialisten Chemie & Biobased Economy zien drie hoofdlijnen die nieuwe kansen bieden:

  • Flexibel gebruik van grondstoffen

Het ontwikkelen van alternatieven voor fossiele grondstoffen, waarbij duurzaamheid en economische haalbaarheid centraal staat. De alternatieven moeten veilig en kostenefficiënt op grote schaal kunnen worden geproduceerd. Denk aan het ontwikkelen en verkrijgen van nieuwe grondstoffen uit biomassa of de synthese van moleculen uit CO2.

  • Slimme en efficiënte productieprocessen

Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de elektrificatie van de chemische industrie, zeker door de toename van de beschikbaarheid van hernieuwbare en duurzame elektriciteit.

  • Verbeteren functionaliteiten van chemische producten

Door de functionaliteit van chemische producten te verbeteren kunnen chemische, maar ook farmaceutische en point-of-care producenten beter inspelen op trends in de keten. Een belangrijke trend is de groeiende behoefte van consumenten aan gepersonaliseerde producten. Formulering en speciale materialen worden steeds complexer. Er is een grote vraag naar materialen met nieuwe functionaliteiten.

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw chemieproject

Het chemieteam binnen Hezelburcht lost de meest diverse vraagstukken van onze opdrachtgevers in de chemische sector op. Onze specialisten weten als geen ander voor welke uitdagingen de sector staat en hoe subsidie hier een rol in kan spelen. Door hun relevante academische achtergrond, kennis en ervaring weten onze chemiespecialisten projecten te vertalen naar een succesvolle subsidieaanvraag.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00