Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWiM subsidie)

Voor wat?

Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

Wanneer aanvragen?

15 juli tot en met 6 september 2024

Advies over Waterstof in Mobiliteit

Waterstof wordt een steeds volwaardiger alternatief voor fossiele brandstoffen. Bent u ook van plan om met uw bedrijf over te stappen naar rijden op waterstof of om een waterstoftankstation te ontwikkelen? Dan is de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWiM subsidie) wellicht iets voor u. Met deze subsidie wordt het mogelijk om tankstations te bouwen en voertuigen op waterstof aan te schaffen. De focus ligt hierbij op zwaar logistiek vervoer. SWiM subsidie is open voor aanvragen van 15 juli tot en met 6 september 2024. Er is in totaal € 22 miljoen beschikbaar voor deze aanvraagronde.

De Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit in hoofdlijnen

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkingsverbanden van ondernemingen. Een samenwerkingsverband bestaat uit ten minste en exploitant van een waterstoftankstation en een onderneming die actief is in de transport of logistiek.

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidie?

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • Investeringen in het aanleggen of opwaarderen van waterstoftankstations, en dat geschikt is of wordt voor zwaar wegvervoer, eventueel in combinatie met:
    • de aanschaf van één of meerdere nieuwe emissievrije lichte of zware waterstofvoertuigen; of
    • retrofitting van één of meerdere vervoermiddelen, waardoor deze als emissievrije lichte of zware waterstofvoertuigen kwalificeren.

SWiM subsidie aanvragen in 2024

Om in aanmerking te komen investeert u in de aanleg of opwaardering van een waterstoftankstation, dat geschikt is of wordt voor zwaar wegvevroer. U kunt daarbij maximaal 40% van de projectkosten vergoed krijgen met een bijdrage vanuit de SWiM subsidie. Tot maximaal € 2 miljoen. Voor investeringen in emissievrije waterstofvoertuigen krijgt u maar liefst tot 80% subsidie voor de in aanmerking komende kosten, hierbij kan de subsidie oplopen tot een maximum van € 4 miljoen per aanvraag.

De eerste aanvraagperiode van de SWiM subsidie loopt van 15 juli 2024, 9.00 uur tot en met 6 september 2024, 12.00 uur. Voor deze openstelling is in totaal een budget van € 22 miljoen beschikbaar gesteld.

Overstappen op waterstof met de SWiM subsidie

Bent u van plan om gebruik te maken van de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit? Of ontvangt u graag meer informatie? Onze specialisten hebben ruime kennis over en ervaring in allerlei verschillende soorten subsidies voor waterstofprojecten en bieden u graag optimale subsidieondersteuning. Neem contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via het formulier onderaan de pagina.

Contact

Ontvangt u graag meer informatie over de SWiM subsidie? Of wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00