Subsidieregeling voor waterstoftechnologie

Voor wie?

Duurzame ondernemers

Voor wat?

Innovatieve waterstofprojecten

Subsidiebijdrage

Tot maximaal € 250.000,-

Wanneer aanvragen?

Gesloten

Waterstof als duurzaam alternatief krijgt steeds meer draagkracht. TKI Nieuw Gas van de Topsector Energie lanceert daarom een nieuwe subsidieregeling voor waterstoftechnologie. Ontvang subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën die waterstofketens kunnen verbeteren.

Doel van de Subsidieregeling voor waterstoftechnologie

De regeling is gelanceerd met twee doelen in gedachten:

  • het stimuleren van technologieontwikkeling die nodig is voor het succesvol inrichten van waterstofketens en die op korte termijn (binnen 3-5 jaar) leiden tot betere prestaties, en;
  • het ontwikkelen van technologieën die de toepasbaarheid van waterstof mogelijk maakt en/of verbetert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de toepassing van waterstof in branders en gasturbines.

Focusgebieden van uw waterstofproject

Om deze doelen te bereiken is TKI Nieuw Gas wellicht wel op zoek naar uw waterstof project. Deze kan zich richten op een van de volgende onderwerpen:

  • Meten en analyseren van waterstof
  • Decentrale productie van waterstof via elektrolyse
  • Compressie, reinigen, drogen, koelen en odorisatie van waterstof
  • Opslag van waterstof
  • Brandstofceltechnologie
  • Brandertechnologie voor waterstof

Waar met uw voorstel aan voldoen?

Uw projectvoorstel wordt beoordeeld op basis van de volgende criteria: de mate van vernieuwing (innovatie), de slaagkans in de Nederlandse en internationale markt en maatschappij, de kwaliteit van het projectplan en het consortium en tot slot moet deze bijdragen aan de doelstelling van de tender.

Aanvragen kunnen ingediend worden door een consortium. Deze moet bestaan uit tenminste één bedrijf en één erkende onderzoeksinstelling.

Subsidiebijdrage

U kunt een subsidie van maximaal 250.000,- ontvangen. Qua onderzoekscategorieën zijn alleen industrieel onderzoek (50% subsidie) en experimentele ontwikkeling (25% subsidie) toegestaan. Het totale budget voor deze regeling bedraagt € 3 miljoen.

Een aanvraag indienen

De regeling is momenteel gesloten. Onze specialisten zoeken graag uit of er andere relevante subsidieregelingen zijn waar u aanspraak op kunt doen.

Persoonlijk advies
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw waterstofproject? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden voor waterstof-projecten

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00