Subsidies voor universiteiten en kennisinstellingen

Nederland heeft een flink aantal toonaangevende universiteiten, kennisinstellingen en onderzoeksorganisaties. Wetenschappers verrichten onderzoek om tot oplossingen te komen voor grote maatschappelijke kwesties, bijvoorbeeld binnen de sectoren gezondheidszorg, chemie, duurzaamheid, ICT en high tech. Universiteiten zijn daarnaast ook vaak onderdeel van grootschalige samenwerkingsprojecten. Voor al die activiteiten is financiering nodig. Door middel van subsidies bijvoorbeeld. Er zijn talloze subsidies op nationaal en Europees niveau voor Universiteiten en andere kennisinstellingen.

Subsidiemogelijkheden voor universiteiten en kennisinstellingen

Nationale subsidies

Op nationaal niveau zijn er subsidies beschikbaar voor onderzoeksprojecten. De belangrijkste subsidieverstrekker is de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Maar voor onderzoeksprojecten zijn er ook subsidies vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast zijn er sectorspecifieke subsidieverstrekkers, zoals ZonMw voor de gezondheidszorg of Topsector Energie voor de energietransitie en duurzaamheid.

Europese subsidies

Vanuit Brussel worden ieder jaar talloze subsidies verstrekt aan universiteiten en wetenschappers. Horizon Europe is het belangrijkste programma van de EU voor onderzoek en innovatie, er is maar liefst € 95,5 miljard aan subsidie beschikbaar tot 2027. De Marie Curie Actions (onderdeel van Horizon Europe) financieren excellent onderzoek en innovatie van onderzoekers in Europa. En een ander voorbeeld zijn ERC grants, persoonlijke beurzen voor onderzoekers in verschillende stadiums van hun onderzoek carrière.

Subsidie aanvragen voor universiteiten en kennisinstellingen

Het verkrijgen van subsidie is vaak een uitgebreid proces. Aantoonbaar moet worden gemaakt dat het project van waarde is voor de maatschappij. Onze specialisten zijn verdeeld over expertisegebieden en hebben een achtergrond uit uw vakgebied, op die manier schrijven wij aanvragen met de hoogste kans op toekenning. Neem voor meer informatie contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00