Horizon Europe

Voor wie?

Onderzoekers, bedrijven, overheden

Voor wat?

Grootschalige innovatieprojecten

Centrale pijlers

Excellent Science, Global Challenges and European Industrial Competitiveness en Innovative Europe

Horizon Europe is het negende meerjarig financieel kader van de Europese Commissie. Het programma is de opvolger van Horizon 2020 en loopt door tot en met 2027 met verschillende subsidieprogramma’s. Met een gigantisch budget van ruim € 95,5 miljard zet de Europese Commissie in op wetenschap en innovatie in Europa gerelateerd aan actuele maatschappelijke uitdagingen. Horizon Europe biedt subsidiekansen voor individuele onderzoekers en organisaties die in internationaal verband actief zijn met onderzoek, technologische ontwikkelingen of innovatie.

Ontdek of u in aanmerking komt

Horizon Europe | Het nieuwe Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling

Het Horizon Europe programma hanteert drie pijlers: Excellent Onderzoek, Globale Uitdagingen en Innovatief Europa. Onder de afbeelding lichten we deze pijlers toe.

Horizon Europe pijlers afbeelding

(Europese Commissie, 2020)

1. Excellent Onderzoek (Excellent Science)

Binnen de eerste pijler ligt er een focus op fundamenteel baanbrekend onderzoek met behulp van European Research Council (ERC) subsidies, maar ook op het bevorderen van de (internationale) mobiliteit en training van onderzoekers vanuit Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA). Tot slot richt de pijler zich op het versterken van de kwaliteit en toegankelijkheid van onderzoeksinfrastructuren.

2. Globale Uitdagingen & Industriële Concurrentie in Europa (Global Challenges & European Industrial Competitiveness)

Binnen de tweede pijler ligt er een focus op het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en het bevorderen van concurrentie binnen de volgende zes clusters:

  1. Gezondheid
  2. Cultuur, Creativiteit en Inclusieve Samenleving
  3. Binnenlandse Veiligheid
  4. Digitaal, Industrie en Ruimte
  5. Klimaat, Energie en Mobiliteit
  6. Voedsel, Bio-economie, Natuurlijke Grondstoffen, Agricultuur en Milieu

3. Innovatief Europa (Innovative Europe)

De derde pijler focust op het stimuleren van marktgerichte doorbraken en ecosystemen die bevorderend zijn voor het innovatieklimaat en het versterken van het concurrentievermogen van Europa.

Naast de drie pijlers richt Horizon Europe zich ook op het versterken van de Europese Onderzoeksruimte (ERA) middels hervormingen van nationale onderzoeks- en innovatiesystemen en het stimuleren van participatie en samenwerking binnen Europa.

Meer informatie over Horizon Europe?

Wij updaten deze pagina geregeld om u op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of organisatie? De specialisten van Hezelburcht hebben veel ervaring met subsidies en netwerken op Europees niveau. Wij adviseren en ondersteunen u graag bij uw project! Neem contact op voor meer informatie over Horizon Europe of onze diensten.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u benieuwd of uw project in aanmerking komt voor Horizon Europe? Neem contact op voor vrijblijvend advies!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00