Horizon Europe

Voor wie?

Onderzoekers, bedrijven, overheden

Voor wat?

Grootschalige innovatieprojecten

Centrale pijlers

Excellent Science, Global Challenges and European Industrial Competitiveness en Innovative Europe

Het aankomende en negende meerjarig financieel kader (MFF), Horizon Europe, gaat vanaf 2021 van start en loopt tot en met 2027. Het programma is ambitieuzer en hoopt een nog grotere impact te maken dan haar voorganger Horizon 2020. Dit is mede dankzij een gigantisch budget van € 100 miljard.

Het nieuw Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling

Horizon Europe pijlers: Excellent Onderzoek, Globale uitdagingen en Innovatief Europa

Horizon Europe pijlers afbeelding

(Europese Commissie, 2020)

 • Excellent Onderzoek (Excellent Science): Binnen deze pijler ligt er een focus op fundamenteel baanbrekend onderzoek met behulp van European Research Council (ERC) subsidies maar ook op het bevorderen van de (internationale) mobiliteit en training van onderzoekers vanuit Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA). Tot slot richt de pijler zich op het versterken van de kwaliteit en toegankelijkheid van onderzoeksinfrastructuren.
 • Globale Uitdagingen & Industriële Concurrentie in Europa (Global Challenges & European Industrial Competitiveness): Binnen de tweede pijler ligt er een focus op het aanpakken van wereldwijde uitdagingen en het bevorderen van concurrentie binnen de volgende zes clusters:
  • Gezondheid
  • Cultuur, Creativiteit en Inclusieve Samenleving
  • Binnenlandse Veiligheid
  • Digitaal, Industrie en Ruimte
  • Klimaat, Energie en Mobiliteit
  • Voedsel, Bio-economie, Natuurlijke Grondstoffen, Agricultuur en Milieu
 • Innovatief Europa (Innovative Europe): Focust op het stimuleren van marktgerichte doorbraken en ecosystemen die bevorderend zijn voor het innovatieklimaat en het versterken van het concurrentievermogen van Europa.
 • Naast de drie pijlers richt Horizon Europe ook op het versterken van de Europese Onderzoeksruimte (ERA) middels hervormingen van nationale onderzoeks- en innovatiesystemen en het stimuleren van participatie en samenwerking binnen Europa.

Meer informatie?

Wij zullen deze pagina geregeld updaten om u op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of organisatie? De specialisten van Hezelburcht hebben veel ervaring met subsidies en netwerken op Europees niveau. Wij adviseren en ondersteunen u graag bij uw project! Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u op de hoogte worden gehouden van Horizon Europe en mogelijke veranderingen binnen het programma? Vul dan onderstaand formulier in!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00