Subsidies voor bedrijven

Nederland is een land met een bloeiende economie en een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren. Er zijn circa 2 miljoen mkb-ondernemingen en bijna tienduizend grootbedrijven in Nederland. Al die bedrijven kunnen gebruik maken van regionale, provinciale, nationale en zelfs Europese subsidies. Niet enkele tientallen, of honderdtallen, maar er zijn duizenden subsidies, financieringsmiddelen en fiscale instrumenten. Er staan miljarden klaar voor bedrijven met initiatieven die bijdragen aan de maatschappij. Hot topics in subsidiewereld zijn verduurzaming, innovatie (voor maatschappelijke problemen, maar ook om de economie van Nederland te versterken), internationalisering of werkgelegenheid.

Wij werken voor bedrijven

We ondersteunen uiteenlopende bedrijven bij het realiseren van hun ambities: van groot tot klein en binnen verschillende sectoren. We werken voor:

  • Startups: jonge, innovatieve bedrijven die zich richten op het verder ontwikkelen en uitbouwen van een nieuw, grensverleggend product of dienst. Startups hebben vaak minder van 10 werknemers en een relatief lage omzet. Subsidies geven startups net dat beetje extra slagkracht voor verdere ontwikkeling van de innovatie.
  • Mkb-ondernemingen: het mkb wordt gedefinieerd als bedrijven met maximaal 250 werknemers en een jaaromzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen. Zowel de Nederlandse overheid als de Europese Commissie bieden verschillende subsidieregelingen specifiek voor innovatieve mkb’ers.
  • Grootbedrijven: dit zijn bedrijven met meer dan 250 werknemers en/of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen euro en/of een balanstotaal van meer dan € 43 miljoen. Grootschalige innovatie- en duurzaamheidsprojecten kunnen vanuit de Nederlandse overheid en Europese Commissie ook rekenen op beschikbare subsidies voor de realisatie hiervan.
visual bedrijven

Afbeelding: aantal bedrijven in diverse sectoren in Nederland

Subsidie aanvragen voor bedrijven

Er zijn veel subsidies waar uw onderneming mogelijk voor in aanmerking komt. Onze specialisten bespreken graag uw subsidiemogelijkheden. Hezelburcht specialiseert zich op diverse expertise gebieden en heeft veel ervaring met het aanvragen van verschillende subsidies voor bedrijven. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00