Europese subsidies voor bedrijven

Op Europees niveau zijn er tal van subsidiekansen voor het realiseren van innovatieve projecten. Van subsidie voor fundamenteel onderzoek tot financieringsmogelijkheden voor state-of-the-art innovatieprojecten of wereldverbeterende duurzaamheidsambities. Naast dat u middels subsidies het financiële risico kan verlagen, wordt u vanuit veel Europese subsidies ook gestimuleerd om samen te werken met bijvoorbeeld binnen- en buitenlandse mkb-ondernemingen, grote bedrijven, universiteiten en overheden. Realiseer niet alleen uw innovatie, maar verbreed ook uw netwerk en win nieuwe kennis in! Ontdek Europese subsidies voor uw bedrijf:

EU vlaggen afbeelding

Europese subsidies voor bedrijven

Veel regelingen worden verleend door de Europese Unie en enkele door internationale netwerken, zoals het Eureka netwerk. Een van de grootste programma’s die in 2021 is gelanceerd door de Europese Commissie is Horizon Europe. Ontvang vanuit dit programma subsidie voor grootschalige innovatieprojecten die actuele maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Draag bij aan een schonere wereld met behulp van het LIFE programma voor projecten gericht op milieu en klimaat. Of ontwikkel marktgerichte innovaties met het Eurostars programma van Eureka.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele andere interessante Europese subsidieregelingen:

Programma Voor
Innovation Fund Innovatieprojecten gericht op koolstofarme technologieën.
European Innovation Council (EIC) Het ontdekken, ontwikkelen en opschalen van baanbrekende technologieën en innovaties.
European Research Council (ERC) Grensverleggende, wetenschappelijke onderzoeken door jonge, maar ook meer ervaren onderzoekers.
Marie Curie Het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden van onderzoekers.
Digital Europe Digitale innovaties die de overgang naar een sterkere digitale Europese maatschappij bevorderen.
European Green Deal Duurzame en koolstofarme innovaties door ambitieuze ondernemers en onderzoekers.
Europees Defensie Fonds

 

De ontwikkeling van nieuwe en uitdagende technologieën of producten die van toepassing zijn voor de defensie-sector.
CEF (Transport, Energy, Telecom) Het bevorderen van de concurrentiekracht en het stimuleren van economische groei op het gebied van Transport, Energy en Telecom.
Interreg Innovatieve en duurzame projecten gericht op het sterker maken van Europa.

Vrijblijvend subsidieadvies

Bij Hezelburcht werken ambitieuze en ondernemende consultants die graag uitzoeken welke (Europese) subsidiekansen interessant zijn voor uw project of bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00