European Green Deal

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en onderzoekers

Voor wat?

Duurzame en koolstofarme innovaties

Totaal budget

 1 biljoen

Advies over de European Green Deal

De Europese Unie heeft als doel om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. Om dit ambitieuze doel te bereiken heeft de Europese Commissie (EC) de ‘European Green Deal’ gelanceerd. De European Green Deal heeft een gigantisch totaal budget van circa € 1 biljoen! Is uw organisatie bezig met een innovatieve duurzaamheidsinnovatie? Ontdek dan de mogelijkheden van de European Green Deal!

Op het moment zijn er geen openstaande oproepen. Blijf op de hoogte door deze pagina goed in de gaten te houden.

Bron: Europese Commissie

De voordelen van de European Green Deal

Dient u een aanvraag in voor subsidie vanuit de European Green Deal? Dan draagt u bij aan het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van Europese burgers door te zorgen voor:

 • Schone lucht, schoon water, een gezonde bodem en biodiversiteit;
 • Gerenoveerde energie-efficiënte gebouwen;
 • Gezond en betaalbaar voedsel;
 • Meer openbaar vervoer;
 • Schonere energie en baanbrekende, schone technologische innovaties;
 • Duurzamere producten die gerepareerd, gerecycled en hergebruikt kunnen worden;
 • Duurzame banen en vaardigheidstraining voor transitie;
 • Een wereldwijd concurrerende en veerkrachtige industrie.

De acht acties

Met uw project en subsidie vanuit de European Green Deal kunt u (maatschappelijke) problemen binnen een van de volgende acties aanpakken:

 1. Klimaat: In 2050 moet Europa klimaatneutraal worden. Om dit realiseren moeten in alle sectoren, van industrie en energie tot vervoer en landbouw, de emissies verminderd worden.
 2. Energie: Meer dan 75% van de broeikasgasemissies in de EU is afkomstig van de productie en het gebruik van energie. Het Europese energiesysteem moet daarom koolstofvrij worden.
 3. Landbouw: Een duurzame voedselproductie is belangrijk voor onze gezondheid, een gezonde samenleving en een gezonde planeet. Het is daarom belangrijk dat het EU voedselsysteem veerkrachtig en duurzaam is en dat we de milieu- en klimaatvoetafdruk van het voedselsysteem verkleinen.
 4. Industrie: Er is een industriestrategie nodig voor een concurrerend, groen en digitaal Europa. Uw project kan hier een mooie bijdrage aan leveren.
 5. Milieu en oceanen: De zeeën, oceanen en het milieu zijn een bron natuurlijke en economische rijkdom voor Europa. Door hier goed voor te zorgen kunnen we hier ook in de toekomst van profiteren.
 6. Vervoer: Er zijn ambitieuze en ingrijpende maatregelen nodig op het vervoersgebied om deze efficiënt, veilig en milieuvriendelijk te krijgen. Er zijn daarom innovatieve ideeën nodig om het Europese vervoerssysteem te verbeteren.
 7. Toerisme en regionale ontwikkeling: Veel van de acties komen bijeen op het gebied van regionale ontwikkeling. Zo moet er ook geïnvesteerd worden in het herstel, de veerkracht en hervorming van Europa.
 8. Onderzoek en innovatie: Innovatie en onderzoek spelen een centrale rol in het creëren van een klimaatneutraal Europa. Het EU-programma Horizon Europe speelt een grote rol in het stimuleren van innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over de European Green Deal call?

Wilt u meer weten over de call of over de specifieke acties? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Onze specialisten hebben geruime jaren ervaring in en kennis van Europese subsidies en calls. Hezelburcht gelooft in het belang van duurzame initiatieven en ondersteunt u daarom graag bij het vinden van de juiste subsidie bij uw project. Samen kunnen we bijdragen aan een schone en duurzame wereld. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Benieuwd of uw duurzaamheidsinnovatie in aanmerking komt voor subsidie vanuit de European Green Deal? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Stuur hiervoor een bericht naar info@hezelburcht.com, bel ons op 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: