Mijn Hezelburcht Menu

WBSO subsidie

De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlagen. In 2020 is het budget voor de regeling € 1.281 miljoen.

WBSO toegankelijk voor twee type projecten

  • De ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Toets uw projectideePersoonlijk advies?

Fiscale voordeel met WBSO

Het voordeel van de regeling verrekent u in de aangifte van de loonheffing. Als u een ZZP’er bent verrekent u dit met uw inkomstenbelasting. Om het voordeelpercentage voor alle R&D-kosten te berekenen hanteert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) twee schijven:

  • Het tarief voor de eerste schijf is 32%. Dit geldt voor de R&D-kosten en uitgaven tot € 350.000,-. Voor starters ligt het percentage wat hoger, namelijk op 40%.
  • Voor alle kosten boven € 350.000,- is het tarief 16%.

Stimuleer innovatie binnen uw bedrijf

Vanaf 2020 mogen bedrijven maximaal vier keer per jaar een aanvraag indienen. Voor zelfstandigen is er geen maximum. Houd er rekening mee dat een aanvraag uiterlijk één kalendermaand voor de start van de R&D-activiteiten wordt ingediend.

Maximaal benutten van WBSO subsidie

Wilt u meer informatie over de WBSO en hoe u de regeling maximaal kunt benutten? Onze professionals adviseren u graag over de randvoorwaarden voor een succesvolle aanvraag. Denk aan de werkzaamheden die wel of juist niet in aanmerking komen voor de WBSO en wat bijvoorbeeld de administratieve vereisten zijn waar u rekening mee moet houden.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de WBSO? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00