WBSO subsidie

Voor wie?

Belastingplichtige Nederlandse bedrijven: zzp, mkb tot corporate

Budget WBSO in 2022

€ 1.336 miljoen

Aanvragen?

Doorlopend indienen

Vraag WBSO subsidie aan

De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlagen. In 2022 is het budget € 1.336 miljoen.

U kunt WBSO aanvragen voor:

  • De ontwikkeling van nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

De WBSO kan dus ook aangevraagd worden voor programmatuur, ofwel software-innovatieprojecten. Voor meer informatie hoe dit in zijn werk gaat verwijzen wij u daar naar WBSO ICT.

De WBSO subsidie in 2022

Het voordeel van de regeling verrekent u in de aangifte van de loonheffing. Als u een ZZP’er bent verrekent u dit met uw inkomstenbelasting. De tarieven en percentages van de WBSO zien er in 2022 als volgt uit:

  • Tarief eerste schijf: 32%
  • Tarief eerste schijf starters: 40%
  • Grens eerste schijf: € 350.000,-
  • Tarief tweede schijf: 16%

Aanvragen WBSO subsidie in 2022

Om er zeker van te zijn dat u geen subsidie misloopt, nemen onze specialisten graag het gehele WBSO traject voor u uit handen. Zij controleren of uw project in aanmerking komt voor WBSO subsidie en ondersteunen vervolgens bij de aanvraag. Zij zorgen ervoor dat uw S&O-administratie op orde is zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. RVO voert namelijk steekproefsgewijs deskcontroles uit, er wordt dan streng gecontroleerd of de aangeleverde stukken één op één aansluiten. Laat u ontzorgen door onze specialisten zodat u geen voordeel misloopt!

Ons WBSO track record

Hezelburcht ondersteunt al meer dan 25 jaar honderden organisaties bij het aanvragen van de WBSO subsidie. Dit levert een geweldig track record op! Sinds 1995 hebben we ruim een half miljard aan WBSO-voordeel voor onze relaties binnengehaald. Met een succespercentage van 98%!Hezelburcht WBSO Track Record

Persoonlijk WBSO advies

Wilt u meer informatie over de WBSO en hoe u de regeling maximaal kunt benutten? Onze specialisten adviseren u graag over de randvoorwaarden voor een succesvolle aanvraag. Denk aan de werkzaamheden die wel of juist niet in aanmerking komen voor de WBSO en wat bijvoorbeeld de administratieve vereisten zijn waar u rekening mee moet houden. Neem contact op voor een WBSO adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Ondersteuning bij een WBSO vragenbrief of afwijzing

Heeft u reeds een WBSO aanvraag ingediend? En heeft u een vragenbrief ontvangen of is de aanvraag afgewezen? Geen nood! De vakinhoudelijke WBSO specialisten van Hezelburcht helpen u om de WBSO (alsnog) toegekend te krijgen. Neem contact op voor advies bij een WBSO vragenbrief of afwijzing.

contact

Ontdek de mogelijkheden van WBSO subsidie voor uw bedrijf. Neem contact op voor een WBSO adviesgesprek met een specialist via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: