WBSO subsidie

Voor wie?

Belastingplichtige Nederlandse bedrijven: zzp, mkb tot corporate

Budget WBSO in 2022

€ 1.336 miljoen

Aanvragen?

Doorlopend indienen

De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlagen. In 2022 is het budget € 1.336 miljoen.

U kunt WBSO aanvragen voor:

  • De ontwikkeling van nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Doe de WBSO scan

De WBSO subsidie in 2022

Het voordeel van de regeling verrekent u in de aangifte van de loonheffing. Als u een ZZP’er bent verrekent u dit met uw inkomstenbelasting. De tarieven en percentages van de WBSO zien er in 2022 als volgt uit:

  • Tarief eerste schijf: 32%
  • Tarief eerste schijf starters: 40%
  • Grens eerste schijf: € 350.000,-
  • Tarief tweede schijf: 16%

Aanvragen WBSO subsidie in 2022

Om er zeker van te zijn dat u geen subsidie misloopt, nemen onze specialisten graag het gehele WBSO traject voor u uit handen. Zij controleren of uw project in aanmerking komt voor WBSO subsidie en ondersteunen vervolgens bij de aanvraag. Zij zorgen ervoor dat uw S&O-administratie op orde is zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. RVO voert namelijk steekproefsgewijs deskcontroles uit, er wordt dan streng gecontroleerd of de aangeleverde stukken één op één aansluiten. Laat u ontzorgen door onze specialisten zodat u geen voordeel misloopt!

Ons WBSO track record

Hezelburcht ondersteunt al meer dan 25 jaar honderden organisaties bij het aanvragen van de WBSO subsidie. Dit levert een geweldige track record op! Sinds 1995 hebben wij bijna een half miljard aan WBSO-voordeel voor onze relaties binnengehaald. Een succespercentage van 96%!

WBSO Track Record Hezelburcht infographic

Persoonlijk WBSO advies

Wilt u meer informatie over de WBSO Lees hier nog meer over de regeling. Laat uw project toetsen of deze in aanmerking komt voor WBSO. Of ontdek hoe WBSO gecombineerd kan worden met Innovatiebox. en hoe u de regeling maximaal kunt benutten? Onze specialisten adviseren u graag over de randvoorwaarden voor een succesvolle aanvraag. Denk aan de werkzaamheden die wel of juist niet in aanmerking komen voor de WBSO en wat bijvoorbeeld de administratieve vereisten zijn waar u rekening mee moet houden.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de WBSO? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!