Stinis Holland

Stinis Holland is een klassiek familiebedrijf gevestigd in Krimpen aan de Lek. Het bedrijf is lang geleden – in 1890 – begonnen als lokaal producent van metaalproducten, waaronder hoefijzers en schaatsen. Inmiddels is Stinis uitgegroeid tot een innovatieve hoofdrolspeler op het wereldwijde toneel van container-lifting equipment. In 2019 heeft Stinis de ondernemersprijs Midden-Holland 2019 binnen weten te slepen. De jury omschreef de mkb’er als “persoonlijk, betrokken en super professioneel”.

Showcase Stinis

Demonstratieproject in Duitsland

Met de opkomst van de online retailmarkt is het wereldwijde vervoer van goederen via container belangrijker dan ooit. Het snel verladen en verlossen is hierin essentieel om bijvoorbeeld online aangekochte waren op tijd bij de consument op de deurmat te krijgen. Stinis Holland levert voor deze containermarkt handig gereedschap: ‘grijp-apparatuur’ aan een kraan waarmee containers kunnen worden opgetild.

Een van de nieuwste uitrustingen hierin is het Split-Headblock. Hiermee kunnen vier containers, van verschillende formaten, tegelijk worden verplaatst van schip naar kade. Een eenvoudige rekensom toont al snel aan dat met behulp van deze equipment, de steeds groter wordende ladingen containerstromen in de havens twee keer zo snel kunnen worden afgewerkt. Dit resulteert in kortere aanlegtijden voor schepen en een 40% snellere afwikkeling van containers. Een extra groot voordeel voor de desbetreffende havens dus, maar zeker ook voor de eindgebruiker!

Om te bewijzen dat dit product technisch ook werkt onder andere logistieke condities heeft Stinis een demonstratie op touw gezet. Hierbij wordt een Split-Headblock naar Duitsland gebracht om daar in de haven de werkzaamheid en efficiëntie te kunnen aantonen.

DHI subsidie voor internationale ambities

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil de bedrijvigheid van mkb-Nederland in het buitenland stimuleren. Hiervoor heeft zij de DHI subsidieregeling opgezet. Binnen deze regeling kunnen demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) in het buitenland worden uitgevoerd met ondersteuning van het ministerie. Het doel van deze projecten en studies is om buitenlandse afnemers te overtuigen van de (technische) werkzaamheid van een technologie of om te investeren in een lokale onderneming (bijvoorbeeld een productiefaciliteit).

Succesvolle samenwerking

Hezelburcht begeleidde Stinis Holland succesvol bij het aanvragen van de DHI subsidie voor de demonstratie van het Split-Headblock. Met behulp van de subsidietoekenning kunnen de markt barrières voor dit product worden overkomen en kunnen lokale afnemers worden overtuigd van de efficiëntie van het Split-Headblock voor de logistieke afhandeling.

Naast de DHI subsidie heeft Hezelburcht Stinis Holland ook mogen begeleiden bij het aanvragen van de WBSO.

Banner Stinis

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.