Vartion

Vartion is jong en innoverend bedrijf uit Amsterdam, dat zich onderscheidt met haar expertise in data analytics en artificial intelligence (AI). Vanuit hun Vartion AI engine kunnen ze verschillende sectoren helpen met krachtige data gedreven systemen. Met deze engine zijn ze organisaties als RadboudUMC en KPMG van dienst.

Innoverende Artificial Intelligence platforms

AI is dé ontwikkeling van de 21ste eeuw die als enabling technology het potentieel heeft om tal van industrieën en sectoren compleet te veranderen. Maar het toepassen van deze sleuteltechnologie om daadwerkelijk impact te maken vraagt om veel kennis en innovatieve oplossingen. De werkzaamheden van de AI specialisten bij Vartion zijn dan ook uitstekend te vangen in WBSO ICT aanvragen, maar projecten die voor aanvang van ontwikkeling eerst behoefte hebben aan een onderzoek naar technische en economische haalbaarheid zijn goed te beschrijven met een MIT Haalbaarheid aanvraag.

Succesvolle MIT Haalbaarheid en WBSO subsidie voor Vartion

Voorafgaand aan het ontwikkeltraject heeft Vartion een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheden voor een AI-systeem bij het analyseren van politically exposed persons (PEP). Correcte analyse van PEP’s is noodzakelijk in de financiële sector bij het tegengaan van witwassen, corruptie en omkoping.

Tijdens het ‘AI AM PEP’ project kreeg Vartion € 20.000 toegekend om in een periode van 12 maanden op zoek te gaan naar een antwoord op de technische mogelijkheden. Aanvullend gingen ze ook op zoek naar de economische waarden en gevolgen die daaraan te koppelen zijn. Na afronding van het project bleek men in staat het voorgenomen product te kunnen ontwikkelen en op de markt te brengen. Voor de daadwerkelijke ontwikkeling is succesvol de WBSO aangevraagd.

Samenwerking met Hezelburcht

Hezelburcht is bij het project betrokken als de subsidiepartner van Vartion en verzorgde de gehele MIT Haalbaarheid subsidieaanvraag. Hierop aansluitend hebben de specialisten van Hezelburcht ook de WBSO-aanvraag voor Vartion verzorgd.

Hezelburcht heeft vanaf de start ons goed begeleid in alle facetten van de subsidieaanvraag. In korte tijd heeft de samenwerking namelijk geleid tot een mooi resultaat. Dankzij een proactieve houding en gedegen kennis van Hezelburcht konden wij ons volledig toeleggen op onze projecten en het ontwikkelen van onze AI processen en modellen. - Patrick Croonen, COO/CTO van Vartion

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00