WBSO ICT

Voor wie?

Belastingplichtige Nederlandse bedrijven: zzp, mkb tot corporate

Budget WBSO 2024

€ 1.446 miljoen

Aanvragen?

Doorlopend indienen

Advies over WBSO

ICT bedrijven kunnen de R&D-kosten voor software-innovaties verlagen door gebruik te maken van de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO). De WBSO verlaagt de loonkosten en uitgaven voor uw software innovatieproject aanzienlijk. Benieuwd of uw software-innovatie in aanmerking komt? Om beroep te doen op de WBSO moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden WBSO ICT

Allereerst is het van belang dat de ontwikkeling technisch nieuw is voor uw organisatie. Er moet sprake zijn van een nieuw informatietechnologisch principe in de programmatuur. Ook het op technisch nieuwe wijze laten samenwerken of integreren van programmatuurcomponenten komt in aanmerking. De programmatuurcomponenten moet u dan wel hoofdzakelijk zelf ontwikkelen. Hoe weet ik of iets technisch nieuw is? Er moet sprake zijn van programmeer technische knelpunten waarvoor uw medewerkers niet meteen een kant-en-klare oplossing hebben.

Enkele aanvullende voorwaarden zijn als volgt:

  • Projecten komen enkel in aanmerking voor WBSO wanneer de te ontwikkelen oplossing wordt vastgelegd in een formele programmeertaal.
  • Ontwikkeling in programmeerbare standaardpakketten komt niet in aanmerking.

Bent u benieuwd naar wat voor projecten in aanmerking komen voor de WBSO ICT? Onderstaand een aantal voorbeelden van software-innovaties:

  • De ontwikkeling van een applicatie die fungeert als spraakgestuurde zoekmachine met behulp van Augmented Reality.
  • De ontwikkeling van een Big Data analytics platform waarbij predictive analytics toegepast is op basis van machine learning.
  • De realisatie van een Internet-of-Things (IoT) oplossing waarbij een nieuw stream processing framework is ontwikkeld.

Fiscaal voordeel in 2024

Via de WBSO kunt u het voordeel van de regeling verrekenen in de aangifte van de loonheffing of voor zzp’ers via de inkomstenbelasting. In 2024 zien de tarieven en percentages er als volgt uit:

  • Tarief 1ste schijf: 32%
  • Tarief 1ste schijf starters: 40%
  • Grens 1ste schijf S&O-(loon)kosten: € 350.000,-
  • Tarief 2de schijf: 16%

Ons WBSO track record

Onze specialisten ondersteunen al meer dan 25 jaar honderden organisaties bij het aanvragen van de WBSO subsidie. Dit levert een indrukwekkende track record op!WBSO Track Record Hezelburcht 2024

Afbeelding: Hezelburcht WBSO-prestaties

Stimuleer innovatie binnen uw bedrijf

We adviseren u graag over de randvoorwaarden en over hoe u de regeling maximaal kunt benutten. Hezelburcht heeft een team van ICT-experts in dienst die uw software-innovatie begrijpen en weten te vertalen naar een succesvolle WBSO aanvraag. Neem contact op voor een WBSO adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Contact

Wilt u meer weten over de WBSO ICT? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: