Zens

Het jonge en innovatieve Eindhovense bedrijf Zens is gespecialiseerd in de ontwikkeling van wireless charging producten voor mobiele telefoons. In 2011 richtten de broers Johan en Erik Plasmans het bedrijf op. In de afgelopen jaren is Zens sterk gegroeid in zowel omzet als medewerkers, ondersteund door een grote flexibele schil van regionale kennisdragers.

Vanuit hun vestiging op de High Tech Campus doen zij niet alleen zaken in Brabant. Namen in het klantenportfolio zijn bekende retailbedrijven als CoolBlue, Mediamarkt en Dixons. In de professionele markt werkt Zens voor onder andere Ikea, Ahrend, Lexus en SEDUS.

Steeds meer bedrijven stappen nu pas in op draadloos laden. Hierdoor heeft Zens met haar specialistische expertise inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd. Bovengenoemde wereldspelers benaderen Zens regelmatig voor het uitwisselen van kennis en het leveren van producten. Zens geldt dan ook niet voor niets als één van de hipste jonge bedrijven in de Brainport Regio.

Innovatiesubsidies

Hezelburcht maakt het mede mogelijk dat Zens kan doorgroeien. Bijvoorbeeld met behulp van bijdragen vanuit fiscale regelingen, zoals de WBSO en de Innovatiebox. In 2015 is een subsidie toegekend binnen het Stimuleringsfonds (Metropoolregio Eindhoven). Hiermee onderstreept het samenwerkingsverband van 22 gemeenten in de regio Zuid-Oost Brabant de potentie en innovatiekracht van deze gedreven ondernemers. In 2017 is Zens een samenwerking met het Belgische Bulo aangegaan om een doorbraak te realiseren in het smart laden in de kantoorruimte. Hiervoor is financiering verkregen vanuit Interreg, waar men binnen het Crossroads 2 programma gedurfde innovatie over de landsgrenzen wil bevorderen.

De kennis om meerdere subsidieregelingen met elkaar te combineren is volgens Zens de kracht van Hezelburcht.

Door de ervaring van Hezelburcht en het feit dat ze alles in huis hebben maken we nu succesvol gebruik van diverse regelingen. - Zens

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00