Innovatiebox

Voor wie?

Ondernemers die winst maken

Belastingvoordeel

Geen 19% of 25,8% winstbelasting, maar 9%

Onze toegevoegde waarde

Ervaring met rulings en methodiek

Innovatiebox aanvragen?

Doorlopend

Advies over Innovatiebox

De Nederlandse Rijksoverheid wil ondernemers belonen die succes hebben met hun innovaties. De Innovatiebox zorgt ervoor dat winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager winstbelastingtarief wordt belast. Voor innovatieve ondernemers kan dit een groot voordeel opleveren. Winst die u behaalt met onderzoek en ontwikkeling kunt u lager belasten in de Innovatiebox. Over het gedeelte van de winst dat direct toe te wijzen is aan innovatieve producten, projecten of diensten dragen ondernemers geen 19 of 25,8% Vennootschapsbelasting af, maar slechts 9%.

Hoe werkt de Innovatiebox?

Zowel octrooien als WBSO De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlagen. toekenningen kunnen als ‘toegangskaart’ dienen. In overleg met de Belastingdienst wordt bepaald welk gedeelte van de winst aan de eigen innovatie is toe te schrijven. Welk deel dat exact is, is afhankelijk van de passende toerekenmethodiek. Wanneer een goede uitwerking van de methodiek is gevonden en de Belastingdienst daarmee akkoord gaat, kan veelal een vaststellingsovereenkomst (ruling) voor meerdere jaren worden getroffen.

Waar moet u aan voldoen?

De Innovatiebox is interessant voor Nederlandse ondernemers die Vpb-plichtig zijn. Overweegt u gebruik te maken van de fiscale regeling? Er zijn enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen, waaronder:

  • U heeft zelf het immateriële activum ontwikkeld. Hier is een S&O-verklaring voor afgegeven en/of u heeft hiervoor een octrooi verkregen.
  • De winst die u met het activum behaalt is voor ten minste 30% het gevolg van de eigen innovatie.

Ervaring met de Innovatiebox

Hezelburcht heeft de afgelopen jaren vele rulings afgesloten voor haar klanten en heeft om dit te realiseren een effectieve methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben we ook de nodige ervaring met het vernieuwen van bestaande rulings. Lees hier bijvoorbeeld hoe wij het innovatieve Zens Wireless Charging hebben mogen ondersteunen bij het verkrijgen van de Innovatiebox. Wilt u meer weten over de Innnovatiebox of wilt u weten hoe u de WBSO en Innovatiebox kunt combineren? Neem contact met ons op!

Ontdek of uw bedrijf in aanmerking komt voor Innovatiebox

Onze specialisten kijken graag of uw organisatie in aanmerking komt. Wilt u eerst nog meer informatie? Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Vraag advies over Innovatiebox
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de Innovatiebox? Of bent u benieuwd hoe u de Innovatiebox kunt combineren met de WBSO? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: