Kersten Techniek

Kersten Techniek maakt al jaren gebruik van de WBSO. De regeling zetten zij in om baanbrekende innovaties te ontwikkelen, waardoor het installatievak in de retailbranche een geheel nieuwe betekenis krijgt. Stap voor stap worden werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties steeds meer prefab in de fabriek vervaardigd, waarna de prefab-installaties op geautomatiseerde wijze op locatie geplaatst worden. Kersten Techniek verwierf op basis van deze ontwikkelingen een aantal jaren geleden de positie als marktleider. Inmiddels voorzien zij diverse winkels van onder andere Tesla, de ANWB, ING, Jumbo, Primark en H&M van diverse installaties.

De omzet die te relateren is aan de in de WBSO ontwikkelde technologieën, komt in aanmerking voor de innovatiebox. Doordat Hezelburcht de ins- en outs kent van de ontwikkelingen, zijn wij in staat geweest om Kersten Techniek te begeleiden bij de onderhandelingen met de Belastingdienst om de boxruimte te bepalen. De Belastingdienst is bekend met de technische insteek die Hezelburcht kiest voor de innovatiebox. Dit betekent dat wij liever niet op productniveau beoordelen wat innovatieve omzet is, maar op bedrijfsniveau de innovaties classificeren. Het resultaat is een afspraak waar alle partijen tevreden mee zijn.

Naast het succes van het innovatieboxtraject, werd in de gesprekken over WBSO en Innovatiebox duidelijk dat andere subsidieregelingen ook kansrijk waren. MIT en OP Oost, programma’s waarin onder andere samenwerkingen tussen innoverende MKB-bedrijven worden gesubsidieerd, vonden op het juiste moment aansluiting bij activiteiten van Kersten Techniek. Zo zijn er bijdragen gerealiseerd voor de uitbestede kosten voor de prototyping van een innovatieve tool, die automatisch op de juiste plekken in plafonds gaten boort. Twee MKB-ers in de regio hebben hiervan kunnen profiteren en het heeft de onderlinge samenwerking verstevigd.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00