MIT subsidie

Voor wie?

Vooruitstrevende mkb’ers

Voor wat?

Innovatieprojecten

Wanneer aanvragen?

Haalbaarheid: 12 april t/m 13 september 2022

R&D: 1 juni t/m 13 september 2022

Kennisvouchers: 12 april t/m 1 november 2022

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren, beter bekend als MIT, ondersteunt mkb-ondernemingen bij het opzetten van innovatieve projecten. Projecten kunnen variëren van kennisverwerving, het toetsen van haalbaarheid tot R&D samenwerking in de uitvoering. Er is voor alle stadia van innovatietrajecten MIT-subsidie beschikbaar: kennisvouchers, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. Direct weten of u in aanmerking komt voor MIT subsidie?

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Wie komt er in aanmerking voor MIT subsidie?

Mkb’ers komen in aanmerking voor MIT subsidie als deze actief zijn in één of meer van de volgende topsectoren: Nederland heeft een wereldwijd toonaangevend positie op het gebied van handel en industrie. Om deze positie te behouden wordt er veel geïnvesteerd in een aantal grote topsectoren. Dit zorgt voor een duurzame economische groei en gezonde concurrentie. Lees hier meer over de topsectoren waarin Nederland actief is. High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energy en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem.

Subsidiekansen voor innovatieve mkb’ers

De overheid hanteert een drietal instrumenten binnen de MIT om de innovatiekracht van mkb Nederland te stimuleren. Subsidie is beschikbaar voor verschillende fases van het innovatietraject:

MIT

Haalbaarheidsprojecten

Bedrijven kunnen in een haalbaarheidsproject de technische en economische risico’s van een voorgenomen ontwikkeling in kaart brengen. Eventueel aangevuld met een klein gedeelte industrieel onderzoek of ontwikkeling. Dit instrument is erg populair, daarom adviseren wij om tijdig te starten met uw subsidieaanvraag!

  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het first come, first served principe.
  • De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000,- per haalbaarheidsstudie.

Begin nu al met het voorbereiden van uw aanvraag…

…want u kunt vanaf 12 april tot en met 13 september 2022 MIT subsidie aanvragen voor haalbaarheidsprojecten. De ervaring leert dat het subsidieplafond snel wordt overgeschreden (vaak al op de eerste dag). Schakel daarom onze specialisten in voor ondersteuning bij uw MIT-aanvraag. Zij stellen een kansrijke aanvraag op die tijdig klaarligt om ingediend te worden op de dag van openstelling. Laat deze subsidiekans niet onbenut!

R&D-samenwerkingsprojecten

Binnen een R&D-samenwerkingsproject werken minstens twee mkb’ers aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

  • De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 350.000,-.
  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het tenderprincipe: de beste aanvragen worden beloond.

Wanneer aanvragen?

U kunt voor R&D-samenwerkingsprojecten vanaf 1 juni tot en met 13 september 2022 subsidie aanvragen.

Extra MIT R&D openstelling voor AI-innovaties

Bent u bezig met de ontwikkeling van de nieuwste innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? Dan kunt u vanuit een extra openstelling van MIT R&D subsidie aanvragen voor de ontwikkeling en toepassing van AI-innovaties. Er is hiervoor een budget van € 2,9 miljoen beschikbaar gesteld. Projecten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw project moet zich richten op de inzet van Machine Learning, Supervised Learning, Unsupervised Learning of Reinforcement Learning.
  • Het is van belang dat uw project oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Daarom wordt er verwacht dat bijvoorbeeld burgers en/of werknemers zoveel mogelijk worden betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.
  • Daarnaast sluit uw innovatie aan bij één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie. Denk bijvoorbeeld aan Energie en Duurzaamheid, Cultuur en Media of Transport en Logistiek. Alle toepassingsgebieden vindt u hier.

Benieuwd of uw AI-innovatieproject in aanmerking komt voor subsidie? Onze specialisten zoeken het graag voor u uit!

Contact
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Kennisvouchers

In 2022 kunnen er kennisvoucher ter waarde van € 7.500,- (kleine vouchers) of € 22.500,- (grote vouchers) aangevraagd worden. Hiermee kunnen mkb-ondernemers een specifieke vraag laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling.

  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het first come, first served principe.
  • De subsidie bedraagt 70% (klein) of 40% (groot) van de voucher.

Graag een kennisvoucher aanvragen? Dit kan vanaf 12 april tot en met 1 november 2022.

Ruime ervaring in aanvragen MIT subsidie

Verhoog de slaagkans van uw innovatieproject! De specialisten van Hezelburcht helpen u graag met het opstellen van kansrijke aanvragen. Benieuwd naar hoe de subsidieaanvraag verloopt? Hezelburcht begeleidt u bij het volledige subsidieverwervingsproces; van de signalering van interessante regelingen tot en met de verantwoording van de subsidieaanvraag. Wij zorgen bovendien voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Waarom u voor Hezelburcht kiest? De cijfers spreken voor zich:

MIT Track Record Hezelburcht

Track record MIT subsidie van Hezelburcht

Wilt u op de hoogte blijven van de MIT subsidie? Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Wilt u direct meer weten over de subsidiemogelijkheden van de MIT-regeling voor uw organisatie? Neem contact op!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor MIT-subsidie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!