MIT subsidie

Voor wie?

Vooruitstrevende mkb’ers

Voor wat?

Innovatieprojecten

Wanneer aanvragen?

Momenteel gesloten

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren, beter bekend als MIT, ondersteunt mkb-ondernemingen bij het opzetten van innovatieve projecten. Projecten kunnen variëren van kennisverwerving, het toetsen van haalbaarheid tot R&D samenwerking in de uitvoering. In 2021 is er weer voor alle stadia van innovatietrajecten MIT-subsidie beschikbaar: kennisvouchers, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. Dit voorjaar openen zowel de MIT-haalbaarheidsprojecten als MIT R&D-samenewerkingsprojecten voor aanvragen. Direct weten of u in aanmerking komt voor MIT subsidie?

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Wie komt er in aanmerking voor MIT subsidie?

Mkb’ers komen in aanmerking voor MIT subsidie als deze actief zijn in één of meer van de volgende topsectoren: Nederland heeft een wereldwijd toonaangevend positie op het gebied van handel en industrie. Om deze positie te behouden wordt er veel geïnvesteerd in een aantal grote topsectoren. Dit zorgt voor een duurzame economische groei en gezonde concurrentie. Lees hier meer over de topsectoren waarin Nederland actief is. High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energy en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem.

Subsidiekansen voor innovatieve mkb’ers

De overheid hanteert een drietal instrumenten binnen de MIT om de innovatiekracht van mkb Nederland te stimuleren. Subsidie is beschikbaar voor verschillende fases van het innovatietraject:

MIT

R&D-samenwerkingsprojecten

Binnen een R&D-samenwerkingsproject werken minstens twee mkb’ers aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

  • De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 350.000,-.
  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het tenderprincipe: de beste aanvragen worden beloond.

Haalbaarheidsprojecten

Bedrijven kunnen in een haalbaarheidsproject de technische en economische risico’s van een voorgenomen ontwikkeling in kaart brengen. Eventueel aangevuld met een klein gedeelte industrieel onderzoek of ontwikkeling. Dit instrument is erg populair, daarom adviseren wij om tijdig te starten met uw subsidieaanvraag!

  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het first come, first served principe.
  • De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000,- per haalbaarheidsstudie.

Kennisvouchers

Met een kennisvoucher ter waarde van € 3.750,- kunnen mkb-ondernemers een specifieke vraag laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling.

  • Aanvragen worden beoordeeld volgens het first come, first served principe.
  • De subsidie bedraagt waarschijnlijk weer 50% van de voucher.

Ruime ervaring in aanvragen MIT subsidie

Verhoog de slaagkans van uw innovatieproject! De specialisten van Hezelburcht helpen u graag met het opstellen van kansrijke aanvragen. Benieuwd naar hoe de subsidieaanvraag verloopt? Hezelburcht begeleidt u bij het volledige subsidieverwervingsproces; van de signalering van interessante regelingen tot en met de verantwoording van de subsidieaanvraag. Wij zorgen bovendien voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Waarom u voor Hezelburcht kiest? De cijfers spreken voor zich:

MIT Track Record Hezelburcht

Track record MIT subsidie van Hezelburcht

Wilt u op de hoogte blijven van de MIT subsidie? Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Wilt u direct meer weten over de subsidiemogelijkheden van de MIT-regeling voor uw organisatie? Neem contact op!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor MIT-subsidie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van de MIT subsidie

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00