Dit zijn alle MIT-subsidieoproepen van 2022

Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieproject? Maak slim gebruik van de subsidiemogelijkheden van de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). U kunt een bijdrage ontvangen voor allerlei soorten projecten, variërend van kennisverwerving, het toetsen van de haalbaarheid van uw project tot het vernieuwen van producten en diensten in een samenwerkingsproject. Dit zijn alle MIT-instrumenten en de bijbehorende oproepen van 2022:

Meer weten over MIT-subsidie? Neem contact op

De instrumenten van de MIT-subsidie

MIT Haalbaarheid

Onderzoek met behulp van de MIT haalbaarheid de technische en economische risico’s van uw voorgenomen ontwikkeling! Deze subsidie is aan te vragen vanaf 12 april tot en met 13 september 2022.

MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Werkt u samen met andere mkb’ers aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, dienst of productieproces? Vraag dan subsidie aan vanuit R&D-samenwerkingsprojecten. Aanvragen kunnen vanaf 1 juni tot en met 13 september 2022 ingediend worden.

MIT R&D-samenwerkingsprojecten voor AI-innovaties

MIT R&D opent een extra openstelling voor innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI). U kunt vanaf 15 maart tot en met 10 mei 2022 een aanvraag indienen. Lees hier meer over deze openstelling.

Kennisvouchers

Naast de bovenstaande subsidies kunt u ook een kennisvoucher aanvragen waarmee u een specifieke vraag kunt laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling. Er zijn in 2022 twee type vouchers aan te vragen: kleine vouchers van € 7.500 (het subsidiepercentage is 70%) en grote vouchers van € 22.500 (het subsidiepercentage is 40%). Een kennisvoucher aanvragen kan vanaf 12 april tot en met 1 november 2022.

Budgetten van MIT-subsidie

Hieronder vindt u een overzicht van de landelijke budgetten van alle instrumenten:

  • MIT R&D-samenwerkingsprojecten: circa € 2,9 miljoen
  • MIT R&D-samenwerkingsprojecten voor AI: € 2,9 miljoen
  • Kennisvouchers: € 2 miljoen

Voor Haalbaarheidsprojecten is geen landelijk budget. Aanvullend zijn er ook regionale budgetten voor Haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten voor regio Noord (Groningen, Friesland en Drenthe), Noordvleugel (Flevoland, Noord-Holland en Utrecht), Oost (Gelderland en Overijssel), Zuid (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) en Zuidvleugel (Zuid-Holland). Benieuwd naar deze budgetten en hoe u specifiek binnen uw regio MIT-subsidie aan kunt vragen? Neem dan contact met ons op.

MIT-subsidie aanvragen?

Wilt u graag meer weten over een van deze instrumenten? Of heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Onze MIT-specialisten ondersteunen u graag. Veel klanten zijn u voor geweest waardoor wij een sterk track record in MIT-subsidieaanvragen hebben opgebouwd. Sinds 2017 zijn er 664 aanvragen ingediend waarmee ruim € 19,1 miljoen subsidie is toegekend.

Spar met een MIT-specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder

contact

Advies of ondersteuning nodig bij uw aanvraag? Schakel de MIT-specialisten van Hezelburcht in:

Spar met een specialist over de MIT-subsidie!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00