Amber

Amber is een jong en onderscheidend Eindhovens bedrijf, actief in de mobiliteitssector. Met haar car sharing platform, waarin gebruik wordt gemaakt van elektrische BMW i3’s, verzorgt Amber op dit moment de zakelijke mobiliteit in Nederland. Onder andere ABN AMRO, Philips, Fontys Hogescholen en Hezelburcht zelf is fan en afnemer van de elektrische auto’s.

Van Eindhoven tot Amsterdam en van Amersfoort tot Rotterdam, in alle grote Nederlandse steden is wel een Amber hub te vinden. Een hub bestaat uit één of meerdere oplaadpalen, waar gebruikers een Amber kunnen ophalen of achterlaten.

Ontwikkeling van een box voor elektrische auto’s met autonome functionaliteiten

Zowel Amber als V.E.D.S. Veeren Electronic Design Solutions zijn overtuigd van de potentie van zelfrijdende auto’s. De twee partijen zochten dan ook de samenwerking op voor een R&D project gericht op een ConnectivityBox voor elektrische auto’s.

Succesvolle MIT R&D subsidie voor project

De kern van de innovatie is gelegen in de ontwikkeling van de ConnectivityBox. Dit is een retrofit voertuigmodule om de ervaring van autodelen te stroomlijnen en elektrische voertuigen autonome functionaliteiten te geven. Vanwege de vele technologische uitdagingen binnen het project, zijn diverse partijen bij het project betrokken.

Ondanks dat volledig zelfrijdende auto’s, die zich zonder bestuurder voortbewegen, voorlopig nog niet marktrijp zijn, zijn de partners binnen het project voornemens om begin 2019 al een proof of concept op te leveren van de technologie. Vervolgens wordt deze technologie binnen het project doorontwikkeld tot een concreet product.

Hezelburcht is binnen het baanbrekende R&D-project betrokken als subsidiepartner en verzorgde de gehele subsidieaanvraag.

Hezelburcht ondersteunt Amber bij innovatieprojecten

Hezelburcht werkt al sinds 2017 samen met Amber, ieder jaar leidt dat tot diverse succesvolle subsidieaanvragen. Het afgelopen jaar is er onder andere succesvol subsidie aangevraagd vanuit de subsidieregelingen: WBSO, MRE en MIT haalbaarheid en R&D.

We werken al langer prettig samen met Hezelburcht. Voor dit project hebben we in korte tijd een behoorlijk ambitieus plan geschreven, waarmee we de ontwikkeling van autonome Ambers een kickstart kunnen geven. Hiermee gaan we een flinke impact maken op de mobiliteitsmarkt, en bovenal blijft ons eigen businessmodel schaalbaar. - Joep Sloot, COO van Amber

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00