MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Voor wie?

Vooruitstrevende mkb’ers

Voor wat?

Innovatieve samenwerkingsprojecten

Ontwikkelingsfase (TRL)

4 – 6

Wanneer aanvragen in 2024?

11 juni t/m 17 september 2024 (AI-call: 19 maart t/m 7 mei 2024)

Advies over MIT R&D

De MIT R&D-samenwerkingsprojecten is een instrument van de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). U kunt vanuit dit instrument ondersteuning ontvangen voor de vernieuwing of ontwikkeling van een product, productieproces of dienst. Benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? De regeling is open voor aanvragen van 11 juni t/m 17 september 2024.

Wie komt in aanmerking voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten?

Mkb’ers die actief zijn in één of meer van de volgende sectoren komen in aanmerking voor MIT subsidie:

 • High Tech en ICT
 • Logistiek
 • Agri & Food
 • Chemie
 • Creatieve Industrie
 • Energie en Biobased
 • Life Sciences & Health
 • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
 • Water & Maritiem

Uw project komt in aanmerking voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten als…

…dit een R&D-samenwerkingsproject omvat waarbinnen minstens twee mkb’ers werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst.

De subsidiebijdrage

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot de volgende bedragen:

 • Voor kleine R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 50.000,- tot maximaal € 200.000,- per project
 • Voor grote R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 200.000,- tot maximaal € 350.000,- per project

Aanvragen worden beoordeeld op basis van het tenderprincipe, ofwel alleen de beste aanvragen worden beloond. Laat u daarom door onze MIT-specialisten adviseren zodat u zeker bent van een kansrijke aanvraag!

MIT R&D-samenwerkingsprojecten voor AI-innovaties

Op dinsdag 19 maart 2024 is een nieuwe oproep van MIT R&D voor AI opengegaan. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 7 mei 2024. Er is in totaal € 3,55 miljoen beschikbaar voor samenwerkingsprojecten gericht op AI-innovaties.

 • U bent bezig met de ontwikkeling/vernieuwing van een innovatie op het gebied van Machine Learning, Supervised Learning, Unsupervised Learning of Reinforcement Learning.
 • Uw project heeft oog voor betrouwbare en mensgerichte AI. De verwachting is dan ook dat burgers en/of werknemers zoveel mogelijk worden betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.
 • Uw innovatie sluit aan bij één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie. Welke toepassingsgebieden dit zijn vindt u hier.

Ondersteuning van dé MIT specialist van Nederland

Onze specialisten zijn zeer ervaren in het aanvragen van MIT subsidie. Sinds 2017 hebben we 929 MIT Haalbaarheidsprojecten en 192 MIT R&D subsidies aangevraagd.MIT subsidie track record Hezelburcht

Laat u ondersteunen door onze MIT-specialisten

Schakel Hezelburcht in en verhoog de kansen van uw MIT-aanvraag. Onze specialisten bieden ondersteuning in het opstellen van een sterke en kansrijke aanvraag zodat u geen subsidie misloopt.  Neem contact op voor een adviesgesprek over MIT R&D via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder

contact

Ontdek de mogelijkheden van MIT R&D-samenwerkingsprojecten tijdens een vrijblijvende kennismaking. Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: