Studio TOIMII

Studio TOIMII is een eigenzinnige, dynamische industrieel ontwerpstudio gevestigd in Utrecht bestaande uit het ontwerpersduo Gerben Hoogenboom en Peet de Vries.  ‘Toimii’ is Fins voor ‘het werkt’. Het duo gelooft in creatieve oplossingen die zowel in vorm als functie werken.

Studio TOIMII onderzoekt waar de technische grenzen liggen, hoe materialen voelen en hoe vormen in gebruik werken. Vanuit deze kennis zoekt Studio TOIMII naar realistische oplossingen die op een natuurlijke manier aansluiten bij de gebruiker. Er kunnen zo producten worden ontwikkeld die het dagelijks leven van mensen niet alleen vereenvoudigen, maar ook verrijken.

Momenteel voert het duo een haalbaarheidsonderzoek uit naar een R&D-project gericht op de ontwikkeling van een product waarmee een muur een andere functie kan krijgen. Hiermee levert Studio TOIMII een bijdrage aan de Topsector Creatieve Industrie en haar ambitie om met grensverleggende innovaties maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het project draagt daarnaast door diensteninnovatie bij aan het realiseren van een Groene, Gezonde en Slimme Regio Utrecht. Hezelburcht is subsidiepartner binnen het project en regelde voor Studio TOIMII subsidie vanuit het MIT haalbaarheidsinstrument.

Het vervolgproject heeft in potentie een aanzienlijk effect op de huidige wijze waarop wij wachttijd invullen. Volgens het duo kan deze tijd namelijk veel beter gebruik worden om ons lichaam op te laden of de geest te inspireren. De oplossing hiervoor heet Mose. Mose is een innovatieve eHealth oplossing die, op basis van data en sensoren, de interactie tussen mens en object stimuleert en creativiteit kan toevoegen aan starre en saaie wachtruimtes.

Hezelburcht heeft goed geholpen in het verwoorden van ons creatief project in een praktische haalbaarheidsstudie, aansluitend bij de stepping stones van Economic Board Utrecht. Erik onderhield korte lijntjes en heeft een enorm meedenkend vermogen, hij ziet allemaal kansen om je als ondernemer verder te helpen. - Gerben Hoogeboom, Industrieel Product Ontwerper

 

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00