OP-Oost

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en kennisinstellingen

Voor wat?

Innovatie- en R&D-projecten

Wanneer

OP-Oost (2021 -2027) opent naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022

Door talrijke dynamische mkb’ers, diverse internationale bedrijven en drie gerenommeerde universiteiten, kenmerkt Oost-Nederland (Overijssel en Gelderland) zich als innovatieve regio. Het Operationeel Programma (OP-Oost) is hét subsidieprogramma dat organisaties in deze regio extra stimuleert in R&D. Dit programma valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Bent u als ondernemer gevestigd in Overijssel of Gelderland en wilt u investeren in de ontwikkeling van nieuwe (en duurzame) innovaties? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie vanuit OP-Oost!

Budget en prioriteiten OP-Oost 2021-2027

Naar verwachting komt er een budget van € 125 miljoen beschikbaar voor OP-Oost 2021-2027. Er zijn voor deze periode twee inhoudelijke prioriteiten gekozen:

  • Prioriteit 1 – een slimmer Oost Nederland

    Projecten moeten bijdragen aan een innovatieve, slimme en economische transformatie. Samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en betrokken maatschappelijke organisaties wordt gestimuleerd om zo de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en invoering van geavanceerde technologieën te bevorderen.

  • Prioriteit 2 – een groener Oost Nederland

    Er ligt een focus op innovatie, demonstratie en acceptatie van slimme oplossingen waarmee de energietransitie bevorderd wordt. Zo wordt Oost Nederland nog duurzamer en groener.

Informatiebijeenkomst OP-Oost

OP-Oost organiseert op 18 mei 2022 een informatiebijeenkomst in Deventer. Tijdens dit event wordt zowel het programma van 2021-2027 als de aankomende openstelling in juli gepresenteerd. U kunt zich via deze link aanmelden voor de informatiebijeenkomst.

Hezelburcht kent de speerpunten van OP-Oost

Op onze vestigingen is kennis aanwezig die naadloos aansluit op de speerpunten van de provincies. Wij hebben subsidie-experts op het gebied van Life Sciences en Health, ICT, Maakindustrie, Duurzaamheid, Energie en Milieu, Overheden & Woningcorporaties en meer.

Dankzij onze goede relaties met regionale spelers als Oost NL, Health Valley en The Economic Board, zijn wij een zeer waardevolle samenwerkingspartner. Wij voegen waarde toe aan uw project. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over OP-Oost? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de subsidiekansen van OP-Oost

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00