Kansen voor West (KvW)

Voor wie?

Mkb-ondernemingen, bedrijven, maatschappelijke- en kennisinstellingen, intermediaire organisaties en overheden

Voor wat?

Innovatie- en duurzaamheidsprojecten

Wanneer?

Eerste ronde KvW 3 opent op 1 juni 2022

Binnen het EFRO programma Kansen voor West zetten bedrijven en publieke partners uit de Randstand zich samen in om de regionale economie te stimuleren. De Randstad loopt als belangrijkste economische regio in Nederland namelijk nog achter op andere stedelijke regio’s in Europa. Het samenwerkingsverband bestaat uit de vier westelijke provincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Binnenkort open: Kansen voor West 3 (2022-2029)

Na zo’n drie jaar voorbereiding gaat Kansen voor West in 2022 van start met een derde editie! Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de eerdere edities is dat het programma niet in één keer wordt opengesteld, maar juist vier jaar lang zal er twee keer per jaar een openstellingsmoment volgen waarop diverse calls worden gelanceerd. De eerste ronde voor het indienen van aanvragen gaat in op 1 juni 2022.

Thema’s en budget

De desbetreffende regio’s hebben in nauwe samenwerking met instanties een nieuw programma opgesteld en ingediend in Brussel. Binnen dit programma hebben zij zes belangrijke thema’s geformuleerd:

  • Innovatie
  • Energie-efficiëntie
  • Hernieuwbare energie
  • Energiesystemen
  • Circulaire economie
  • Duurzame stedelijke ontwikkeling

Naar verwachting komt er een budget van € 237 miljoen beschikbaar voor de periode 2022 – 2029. Ruim € 200 miljoen wordt gefinancierd door EFRO en € 37 miljoen vanuit rijkscofinanciering.

Startdag van Kansen voor West III

Op 20 april 2022 vond er een startdag plaats voor geïnteresseerden. De sessies stonden in het teken van de werking van het programma en de bovengenoemde thema’s. De sessies zijn hier terug te kijken.

Advies of ondersteuning

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Kansen voor West voor uw organisatie? Of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de nieuwe programmaperiode?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over Kansen voor West? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van Kansen voor West

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00