Kansen voor West (KvW)

Voor wie?

Mkb-ondernemingen, bedrijven, maatschappelijke- en kennisinstellingen, intermediaire organisaties en overheden

Voor wat?

Innovatie- en duurzaamheidsprojecten

Advies over Kansen voor West

Binnen het EFRO programma Kansen voor West zetten bedrijven en publieke partners uit de Randstand zich samen in om de regionale economie te stimuleren. De Randstad loopt als belangrijkste economische regio in Nederland namelijk nog achter op andere stedelijke regio’s in Europa. Het samenwerkingsverband bestaat uit de vier westelijke provincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Kansen voor West 3 (2022-2029)

Na zo’n drie jaar voorbereiding is Kansen voor West in 2022 van start gegaan met een derde editie! Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de eerdere edities is dat het programma niet in één keer wordt opengesteld, maar juist vier jaar lang zal er twee keer per jaar een openstellingsmoment volgen waarop diverse calls worden gelanceerd.

Thema’s 

De desbetreffende regio’s hebben in nauwe samenwerking met instanties een nieuw programma opgesteld en ingediend in Brussel. Binnen dit programma hebben zij zes belangrijke thema’s geformuleerd:

  • Innovatie
  • Energie-efficiëntie
  • Hernieuwbare energie
  • Energiesystemen
  • Circulaire economie
  • Duurzame stedelijke ontwikkeling

De derde ronde van KvW 3

Op 17 april 2023 is de derde ronde van EFRO – Kansen voor West opengegaan. Binnen deze openstelling ligt de nadruk op het ondersteunen van innovatieve projecten die gepaard gaan met hoger TRL-niveaus (6-9). Oftewel, innovatieve projecten in de laatste fases van de ontwikkeling.

Advies of ondersteuning

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Kansen voor West voor uw organisatie? Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Heeft u advies nodig of wilt u meer weten over Kansen voor West? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend adviesgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: