Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven (MRE)

Voor wie?

Ondernemers, kennisinstellingen en overheden

Voor wat?

Samenwerkingsprojecten voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van een prototype

Deadlines

Jaarlijks op 1 april en 1 oktober

Advies over deze subsidie

De Brainport regio is een innovatieve top technologieregio van wereldformaat met een uniek economisch profiel en is hét kloppende hart van Zuid-Nederland. Om de Brabantse innovatieregio te versterken is samenwerking van essentieel belang. Vandaar dat 21 regiogemeenten* de handen ineen hebben geslagen en de Metropoolregio Eindhoven (MRE) hebben opgericht. Met het Stimuleringsfonds bevordert de MRE al jaren innovatie, economische structuur en samenwerking in Zuidoost-Brabant.

MRE Stimuleringsfonds bevordert regionale samenwerkingsinitiatieven

Samenwerkingsinitiatieven van ondernemers, kennisinstellingen en overheden komen in aanmerking voor subsidie. Enkele voorbeelden van subsidiabele projecten zijn het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, het uitwerken van een business case, het opzetten van een pilot of de ontwikkeling van een prototype. Centraal binnen de regeling staat dat uitgevoerde projecten leiden tot een aantoonbare economische meerwaarde voor de regio.

Dit kan economische meerwaarde zijn in de vorm van:

  • Verbeterde werkgelegenheid;
  • Innovatieve methoden/technieken;
  • Versterking van de concurrentiepositie;
  • Verbetering van het vestigingsklimaat;
  • Stimulering van duurzame ontwikkeling in de regio.

*Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Subsidiebijdrage vanuit MRE Stimuleringsfonds

Subsidie vanuit het MRE Stimuleringsfonds gaat gepaard met de volgende voorwaarden:

  • Een samenwerking bestaat uit ten minste twee regionale partijen;
  • Samenwerkingsprojecten ontvangen 50% subsidie over de subsidiabele kosten met een maximum van € 50.000,-

De regeling is ieder jaar twee keer geopend. De eerste subsidiemogelijkheid sluit op 1 april. De tweede tender sluit op 1 oktober. Meer weten over hoe en wanneer u precies een aanvraag in kunt dienen? Neem gerust contact op, onze specialisten staan u graag te woord.

Kennis van de regio

Het afgelopen jaar heeft Hezelburcht een prachtig trackrecord opgebouwd van MRE Stimuleringsfonds aanvragen. Zo vroegen wij succesvol subsidie aan voor het project van V.E.D.S en Amber (bekijk hier de showcase) en het project van het Eindhovense bedrijf ZENS (bekijk hier de showcase).

Door onze vestiging op de High Tech Campus zijn wij op de hoogte van de ontwikkelingen die zich afspelen in de Brainport regio. Gelegen in het hart van de Brainport regio zijn wij vertrouwd met de regionale agenda. Dit is noodzakelijk om een succesvolle aanvraag op te stellen voor het Stimuleringsfonds. - Bastiaan van Houten, Senior Consultant Eindhoven

Meer informatie?

Heeft u een concreet project met een regionale impact of bent u op zoek naar een samenwerkingspartner in de regio? Neem gerust contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com en bespreek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende kennismaking!

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Onze specialisten staan u graag te woord. Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00.