Digital Europe

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en onderzoekers

Voor wat?

Digitale innovatieprojecten

Budget 2021 – 2027

€ 7,5 miljard

Vraag subsidie aan

Een sterker digitaal Europa. Dat is het doel van het nieuwe Europese Unie (EU) programma Digital Europe. De overgang naar een sterkere digitale Europese maatschappij is van groot belang voor de toekomst en veerkrachtigheid van Europa. Om deze visie te realiseren ondersteunt de Europese Commissie (EC) digitaliseringsinnovaties van bedrijven en andere organisaties. Het programma is onderdeel van de Europese meerjarenbegroting Horizon Europe 2021-2027. Kan uw onderneming en innovatie hier een bijdrage aan leveren? Ontdek de mogelijkheden van Digital Europe.

Thema’s van Digital Europe

Bedrijven, organisaties en overheden kunnen subsidie aanvragen voor innovaties op het gebied van bijvoorbeeld:

  • dataruimten
  • kunstmatige intelligentie (AI)
  • blockchain infrastructuur
  • verbetering van de digitale vaardigheden van mensen
  • cybersecurity

Waarom Digital Europe?

De digitale transformatie is zeer belangrijk voor de groei van Europa. Betere technologieën en meer digitale innovaties biedt Europese ondernemers de mogelijkheid tegenwicht te bieden tegen bijvoorbeeld Amerikaanse en Chinese technologie en Tech bedrijven. Het programma richt zich op het dichten van het gat tussen de ontwikkeling en inzet van slimme innovaties, alsmede de introductie op de markt. Digital Europe is voornamelijk open voor innovaties van mkb’ers die in het belang zijn van de Europese burgers, maar ook mede-ondernemers!

Het programma is een sterke aanvulling op andere Europese programma’s, zoals het innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon Europe en de Connecting Europe Facility (CEF) voor digitale infrastructuur.

Budget en doelstelling

Digital Europe heeft ruim € 7,5 miljard ter beschikking wat uitgezet zal worden gedurende komende zeven jaar (2021-2027). Het doel is het versterken van een digitaal Europa middels het stimuleren van digitale innovaties binnen de volgende vijf thema’s:

  • Supercomputing: € 2,2 miljard
  • Cloud, data en Artificial Intelligence: € 2,1 miljard
  • Cybersecurity: € 1,7 miljard
  • Geavanceerde digitale vaardigheden: € 580 miljoen
  • Het stimuleren van de inzet van digitale technologieën binnen de economie en maatschappij, onder andere met behulp van European Digital Innovation Hubs: € 1,1 miljard

De bovengenoemde bedragen zijn de verwachte budgetten per thema. Deze zijn dus onder voorbehoud en kunnen nog aan verandering onderhevig zijn. Wel is het al bekend dat de thema’s cybersecurity, European Digital Innovation Hubs en supercomputing een apart werkprogramma krijgen met bijbehorende subsidie calls. Wij zullen deze pagina updaten als er meer informatie, zoals openstellingen en werkprogramma’s, over Digital Europe bekend wordt gemaakt.

Meer weten over Digital Europe?

Heeft u vragen over het nieuwe programma? Of bent u benieuwd naar de subsidiekansen van Digital Europe en soortgelijke regelingen? We adviseren u graag over de mogelijkheden! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Bespreek de subsidiemogelijkheden van Digital Europe met onze specialisten! Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: