Digital Europe

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en onderzoekers

Voor wat?

Digitale innovatieprojecten

Budget 2021 – 2027

€ 7,5 miljard

Wanneer aanvragen?

Deadline: 22 februari 2022

“Een sterker digitaal Europa”

Dat is het doel van het nieuwe Europese Unie (EU) programma Digital Europe. De overgang naar een sterkere digitale Europese maatschappij is van groot belang voor de toekomst en veerkrachtigheid van Europa. Om deze visie te realiseren heeft de Europese Commissie voor het eerst een special programma opgericht dat zich richt volledig richt op digitale innovaties. Het programma is onderdeel van de Europese meerjarenbegroting 2021-2027 en heeft als doel de capaciteit en inzet van digitale technologieën binnen Europa te stimuleren. Kan uw onderneming en innovatie hier een bijdrage aan leveren? Ontdek de mogelijkheden van Digital Europe.

De eerste oproepen zijn nu open!

De eerste oproepen van Digital Europe zijn nu open voor aanvragen. Bedrijven, organisaties en overheidsdiensten kunnen subsidie aanvragen voor innovaties op het gebied van bijvoorbeeld:

 • cloud to edge-infrastructuur
 • dataruimten
 • kunstmatige intelligentie (AI)
 • infrastructuur voor kwantumcommunicatie
 • verbetering van de digitale vaardigheden van mensen
 • cybersecurity
 • European Digital Innovation Hubs

Er is een totaal budget van € 1,98 miljard beschikbaar. Overweegt u een aanvraag in te dienen? Schakel de specialisten van Hezelburcht in voor optimale ondersteuning! De deadline voor het indienen van aanvragen is 22 februari 2022.

Waarom Digital Europe?

De digitale transformatie is zeer belangrijk voor de groei van Europa. Betere technologieën en meer digitale innovaties biedt Europese ondernemers de mogelijkheid tegenwicht te bieden tegen bijvoorbeeld Amerikaanse en Chinese technologie en Tech bedrijven. Het programma richt zich op het dichten van het gat tussen de ontwikkeling en inzet van slimme innovaties, alsmede de introductie op de markt. Digital Europe is voornamelijk open voor innovaties van mkb’ers die in het belang zijn van de Europese burgers, maar ook mede-ondernemers!

Het programma is een sterke aanvulling op andere Europese programma’s, zoals het innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon Europe en de Connecting Europe Facility (CEF) voor digitale infrastructuur.

Budget en doelstelling

Digital Europe heeft ruim € 7,5 miljard ter beschikking wat uitgezet zal worden gedurende komende zeven jaar (2021-2027). Het doel is het versterken van een digitaal Europa middels het stimuleren van digitale innovaties binnen de volgende vijf thema’s:

 • Supercomputing: € 2,2 miljard
 • Cloud, data en Artificial Intelligence: € 2,1 miljard
 • Cybersecurity: € 1,7 miljard
 • Geavanceerde digitale vaardigheden: € 580 miljoen
 • Het stimuleren van de inzet van digitale technologieën binnen de economie en maatschappij, onder andere met behulp van European Digital Innovation Hubs: € 1,1 miljard

De bovengenoemde bedragen zijn de verwachte budgetten per thema. Deze zijn dus onder voorbehoud en kunnen nog aan verandering onderhevig zijn. Wel is het al bekend dat de thema’s cybersecurity, European Digital Innovation Hubs en supercomputing een apart werkprogramma krijgen met bijbehorende subsidie calls. Wij zullen deze pagina updaten als er meer informatie, zoals openstellingen en werkprogramma’s, over Digital Europe bekend wordt gemaakt.

Meer weten over Digital Europe?

Heeft u vragen over het nieuwe programma? Of bent u benieuwd naar de subsidiekansen van Digital Europe en soortgelijke regelingen? We adviseren u graag over de mogelijkheden! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking waarin u kunt sparren met één van onze specialisten.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bespreek de subsidiemogelijkheden met onze specialisten! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van Digital Europe

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00