€ 7,5 miljard voor digitale innovaties in nieuw Digital Europe programma

Digitale technologie en infrastructuur spelen een cruciale rol in ons privéleven en in onze zakelijke omgeving. We vertrouwen op deze technologieën om te communiceren, te werken, de wetenschap vooruit te helpen en de huidige milieuproblemen te beantwoorden. Tegelijkertijd benadrukt de COVID-19-pandemie niet alleen hoezeer we afhankelijk zijn van onze technologie, maar ook hoe belangrijk het is voor Europa is om niet afhankelijk te zijn van systemen en oplossingen uit andere delen van de wereld.

Het is voor het eerst in de historie van de Europese Framework Programma’s voor Research en Technological Development dat er apart budget en een programma wordt gelanceerd voor de digitale thema’s. Dit nieuwe programma heet Digital Europe. Het Digital Europe programma is daarmee voor de Europese Unie (EU) één van de instrumenten om tegenwicht te bieden tegen Amerikaanse en Chinese technologie en Tech bedrijven.

Budget en doelstelling

Het Digital Europe programma heeft ruim € 7,5 miljard te besteden verdeeld over de komende zeven jaren (2021 – 2027). Vanuit het programma wordt innovatie in digitale thema’s zoals supercomputing, artificial intelligence, cybersecurity en advanced digital skills gestimuleerd. De thema’s cybersecurity, European Digital Innovation Hubs en supercomputing krijgen bovendien een apart werkprogramma met bijbehorende subsidie calls. Hiermee tracht de EC economisch herstel te versnellen en de digitale transformatie van de Europese samenleving en economie vorm te geven. Dit levert voordelen voor iedereen, maar in het bijzonder voor mkb-ondernemingen!

Digital Europe staat echter niet op zichzelf, maar vormt een aanvulling op andere EU-programma’s, zoals het Horizon Europa programma voor onderzoek en innovatie en de Connecting Europe Facility (CEF) voor digitale infrastructuur. Het maakt deel uit van de volgende lange termijn begroting van de EU, het meerjarig financieel kader, dat loopt van 2021 tot 2027.

Thema’s binnen Digital Europe

De volgende thema’s komen aanbod in het nieuwe programma:

  • Supercomputing
  • Cloud, data and Artificial Intelligence
  • Cybersecurity
  • Advanced digital skills
  • Accelerating best use of digital technologies

Meer weten over Digital Europe?

Bent u actief in één van de thema’s van Digital Europe of wilt u graag meer informatie over het nieuwe digitale programma van de EU? Neem contact op met één van onze specialisten! Zij beantwoorden graag uw vragen tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Meer weten over Digital Europe? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met één van onze ICT-specialisten!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00