Eurostars

Voor wie?

Ambitieuze mkb’ers

Voor wat?

Innovatieproject met buitenlandse partij(en)

Subsidiebijdrage

25-50% tot € 500.000,-

Openstelling

13 juli t/m 15 september 2022

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen, kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars-land samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.

Eurostars aanvragen in 2022

In 2022 volgen er twee subsidieoproepen voor internationale Eurostars aanvragen:

Werkt u samen met partners uit andere Eurostars landen? En wilt u geen subsidiekans mislopen voor de ontwikkeling van uw product, dienst of proces? Schakel onze specialisten in voor advies en ondersteuning bij uw aanvraag!

Nationale aanvragen

Is uw internationale voorstel goedgekeurd door de Eureka jury? Dan kunt u Eurostars-subsidie in Nederland aanvragen via RVO. Ook voor deze aanvragen bieden we ondersteuning en advies. Meer weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over deze subsidiekans!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Voorwaarden Eurostars

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten het project en de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een hightech mkb’er uit een Eurostars-land is de penvoerder. De mkb’er besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D.
  • Grote bedrijven kunnen deelnemen in een project, mits de deelnemende mkb’ers minimaal 50% van de projectkosten dragen.
  • Het project rondt u binnen drie jaar af.
  • Marktintroductie vindt binnen twee jaar na het einde van het project plaats.
  • Het project moet een civiele toepassing kennen.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de organisatie, de projectactiviteiten en het land van de deelnemers. Voor Nederlandse partners varieert de bijdrage tussen de 25 en 50% met een maximum van € 500.000,- per project. De hoogte van de subsidiebijdrage van partners uit een ander Eurostars-land kunnen dus verschillen.

Wijziging sinds 2021

Eurostars is in 2021 vernieuwd: naast organisaties actief binnen R&D kunnen nu ook innovatieve mkb’ers in aanmerking komen voor subsidie. Dit betekent dat u geen ervaring hoeft te hebben binnen onderzoek en ontwikkeling, maar dat goede ideeën, ambities en vaardigheden om nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen genoeg is om in aanmerking te komen voor subsidie.

De Eurostars landen

Om in aanmerking te komen voor Eurostars moet u dus gevestigd zijn in een Eurostars-land. Nederland is een Eurostars-land, net zoals: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken,  Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor de voorbereidingen van uw aanvraag, om andere relevante subsidiekansen voor uw project te bespreken of voor meer informatie over onze dienstverlening. Onze specialisten kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over Eurostars? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!