Eurostars

Voor wie?

Ambitieuze mkb’ers

Voor wat?

Innovatieproject met buitenlandse partij(en)

Ontwikkelingsfase (TRL)

4 – 6

Subsidiebijdrage

40-50% tot € 500.000,-

Advies over Eurostars

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen, kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars-land samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.

Wanneer kunt u weer Eurostars subsidie aanvragen?

De zevende Eurostars call gaat open van 12 juli 2024 tot en met 12 september 2024.

Uw voorstel goedgekeurd: en dan?

Is uw internationale voorstel goedgekeurd door de Eureka jury? Dan kunt u Eurostars-subsidie in Nederland aanvragen via RVO. Ook voor deze aanvragen bieden we ondersteuning en advies. Meer weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over deze subsidiekans!

Waar moet u aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten het project en de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het project wordt geleid door een innovatief mkb-bedrijf uit een Eurostarsland;
  • Het consortium bestaat uit ten minste 2 onafhankelijke entiteiten;
  • Het consortium bestaat uit entiteiten uit ten minste 2 Eurostarslanden;
  • Het budget van het project wordt voor minstens 50% gedragen door het mkb;
  • Geen deelnemer of land is verantwoordelijk voor meer dan 70% van de projectkosten;
  • De totale projectduur is maximaal 36 maanden;
  • Het project heeft een exclusieve focus op civiele toepassingen.
  • Het ministerie van EZK stelt als voorwaarde dat Nederlandse deelnemers alleen Eurostars subsidie krijgen wanneer er een Nederlands bedrijf bij de aanvraag betrokken is.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de organisatie, de projectactiviteiten en het land van de deelnemers. Voor Nederlandse partners varieert de bijdrage tussen de 40 en 50% met een maximum van € 500.000,- per project. De hoogte van de subsidiebijdrage van partners uit een ander Eurostars-land kunnen dus verschillen.

Belangrijke wijziging sinds 2021

Eurostars is in 2021 vernieuwd: naast organisaties actief binnen R&D kunnen nu ook innovatieve mkb’ers in aanmerking komen voor subsidie. Dit betekent dat u geen ervaring hoeft te hebben binnen onderzoek en ontwikkeling, maar dat goede ideeën, ambities en vaardigheden om nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen genoeg is om in aanmerking te komen voor subsidie.

Wat zijn de Eurostars landen?

Om in aanmerking te komen voor Eurostars moet u dus gevestigd zijn in een Eurostars-land. Nederland is een Eurostars-land, net zoals: België, Cyprus, Denemarken,  Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Zwitserland.

Heeft u advies nodig?

Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over deze en andere subsidiekansen. Onze specialisten kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

gerelateerd aan deze subsidie

contact

Wilt u meer weten over Eurostars? Neem contact met ons op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: