Eurostars

Voor wie?

Ambitieuze mkb’ers

Voor wat?

Innovatieproject met buitenlandse partij(en)

Subsidiebijdrage

25-50% tot € 500.000,-

Openstelling

Op het moment gesloten

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen, kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars-land samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.

Voorwaarden Eurostars

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten het project en de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een hightech mkb’er uit een Eurostars-land is de penvoerder. De mkb’er besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D.
  • Grote bedrijven kunnen deelnemen in een project, mits de deelnemende mkb’ers minimaal 50% van de projectkosten dragen.
  • Het project rondt u binnen drie jaar af.
  • Marktintroductie vindt binnen twee jaar na het einde van het project plaats.
  • Het project moet een civiele toepassing kennen.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de organisatie, de projectactiviteiten en het land van de deelnemers. Voor Nederlandse partners varieert de bijdrage tussen de 25 en 50% met een maximum van € 500.000,- per project. De hoogte van de subsidiebijdrage van partners uit een ander Eurostars-land kunnen dus verschillen.

De Eurostars landen

Om in aanmerking te komen voor Eurostars moet u dus gevestigd zijn in een Eurostars-land. Nederland is een Eurostars-land, net zoals: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken,  Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Eurostars subsidie in 2020 aanvragen | gesloten

De laatste cut-off deadline vond plaats op 3 september 2020. Er zijn op het moment geen andere open calls binnen Eurostars. Op de hoogte blijven van de eerste volgende call? Houd onze website en deze pagina goed in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Is er een nieuwe call geopend? Wacht dan niet te lang, neem contact op! Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Eurostars voor uw organisatie of onze diensten?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over Eurostars? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00