Omnigen B.V.

Omnigen B.V., gevestigd in Rotterdam, richt zich op zowel wetenschappelijk onderzoek als dienstverlenging binnen het domein van de genetica en bioinformatica. De bedrijfsfilosofie van Omnigen is dat technologie een van de belangrijkste krachten is in het verbeteren van het leven van mensen. Dankzij de huidige kennis op het gebied van DNA en genetische technologie begrijpt men de processen binnen het lichaam van de mens steeds beter.

27 telefoonboeken

Met achtergronden in de bioinformatica en genetica specialiseert Omnigen zich in het vertalen van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken naar in de praktijk toepasbare acties. Door nauw samen te werken met specialisten uit het werkveld blijft Omnigen continu innoveren. Met een beetje speeksel kan Omnigen DNA analyseren. Wist u dat in dat beetje speeksel ongeveer 200 gigabyte informatie zit? Dat is ongeveer 27 telefoonboeken vol met informatie. Deze data op zich heeft geen waarde, maar door slimme software te ontwikkelen kunnen verbanden gelegd worden die tot nu toe onbekend waren.

Genetica is binnen kanker een belangrijk onderzoeksgebied. Sommige mensen lijken een genetische aanleg voor kanker te hebben, daarnaast hebben kankercellen zelf vaak heel rare DNA-structuren. Doordat deze cellen ongebreideld delen, ontstaan er veel fouten in het DNA. Omnigen denkt dat als men deze fouten blootlegt, het mogelijk is om kanker heel precies en op persoonlijk niveau te behandelen.

Eurostars subsidie voor marktgerichte R&D

Om gebruik te maken van deze genetische informatie is een project opgezet voor een klinisch besluits- en ondersteuningsplatform voor alvleesklierkanker. Hiertoe vroeg Omnigen B.V. subsidie aan vanuit het Europese subsidieprogramma Eurostars. Artsen en onderzoekers kunnen gemakkelijk het platform, genaamd IMedFrame raadplegen. Het platform is als het ware een grote medisch-genetische database, die helpt bij het prognosticeren en bepalen van een medische strategie omtrent de behandeling van alvleesklierkanker. Hezelburcht begeleidde het gehele subsidietraject.

De samenwerking hebben wij als prettig ervaren. Dankzij de relevante wetenschappelijke achtergrond van de consultants hebben we het projectplan naar een hoog niveau kunnen tillen. Wij raden een samenwerking met Hezelburcht zeker aan! - Omnigen B.V.

Omnigen ontvangt REACT-EU subsidie voor PITA project

Om de economie na de coronacrisis te herstellen, heeft de Europese Commissie extra financiële middelen vrijgemaakt. Via dit REACT-EU programma mocht Kansen voor West binnen korte tijd een budget van € 90 miljoen verdelen over projecten die een groen, digitaal en veerkrachtig herstel mogelijk maken. Omnigen heeft, in samenwerking met Levels Diagnostics, vanuit REACT-EU subsidie ontvangen voor een project dat een grote bijdrage zal leveren aan de transitie naar een digitale en weerbare gezondheidszorg. Binnen dit project wordt er een digitaal instrument, Pancreatic Insightful Treatment Analysis (PITA), op de markt gebracht waarmee de behandelstrategie van alvleesklierkanker kan worden geoptimaliseerd.

In een vroeg stadium van de ziekte kan PITA middels een bloedtest vaststellen of de zware behandeling met Folfirinox aan zal slaan, waardoor de patiënt onnodig leed bespaard kan worden en er vroegtijdig voor een alternatieve behandeling kan worden gekozen. Dit vergroot de overlevingskans, verbetert de kwaliteit van het leven van de patiënt en bespaart de hoge behandelkosten. In het korte tijdsbestek waarin de REACT-EU aanvraag ingediend moest worden, heeft Hezelburcht met succes het gehele subsidieproces begeleid.

Nog meer subsidie

Naast alle bovenstaande subsidieregelingen is Omnigen ook beschikt met een MIT R&D-samenwerkingsproject. Ook heeft Hezelburcht ondersteunt bij het aanvragen van de fiscale subsidie WBSO.

Iedere subsidietoekenning is een welverdiende kroon op het werk van Omnigen. We hopen deze succesvolle samenwerking nog lang voort te zetten!

Eurostars
Gerelateerde subsidie Eurostars
Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen kunnen een ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00