SilverFit B.V.

SilverFit B.V. werd in 2008 opgericht door Joris Wiersinga en Maaike Dekkers-Duijts met het doel het leven van ouderen te verbeteren met behulp van innovatieve technologie. SilverFit wil de wereldwijde revalidatie- en ouderenzorg fundamenteel verbeteren door het ontwikkelen en introduceren van innovatieve producten en trainingsmethoden die eraan bijdragen dat ouderen langer zelfstandig en mobiel kunnen blijven. Zo kan aan de hand van computerspellen het revalideren van patiënten bijvoorbeeld aantrekkelijker worden gemaakt. Door de jaren heen opereert SilverFit steeds internationaler op zowel de Europese, Amerikaanse als Aziatische markt. Begin 2016 werden de systemen op ruim 2000 locaties in 19 landen wereldwijd gebruikt.

SilverFit eHealth innovatie

Eurostars

Samen met een Hongaarse R&D hardware partner en een Nederlands ziekenhuis vroeg SilverFit subsidie aan bij het Europese Eurostars programma voor een baanbrekend eHealth project. Doel van het project is de ontwikkeling van een prototype systeem voor mensen met ademhalingsinsufficiëntie op de Intensive Care. De nieuwe techniek moet patiënten helpen bij de respiratoire revalidatie en zal bovendien middelen bieden om de inname van medicijnen te optimaliseren. Het project leidt niet alleen tot een betere levenskwaliteit voor de patiënt, omdat deze minder lang op de Intensive Care ligt, maar zorgt ook voor een sterke kostendaling voor ziekenhuizen. De bedden op de Intensive Care zijn immers zeer dure middelen. Hezelburcht verzorgde het gehele subsidietraject voor SilverFit en haar partners. Daarnaast coördineerden onze consultants eerder al een MIT subsidieaanvraag voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar een geavanceerde hardware oplossing voor op de Intensive Care.

Hezelburcht heeft ons actief gewezen op de mogelijkheden binnen het Eureka Eurostars subsidieprogramma. Projecten binnen Eurostars behoren tot de beste en meest innovatieve projecten die impact hebben op Europees niveau. Een aanvraag moet niet voor niets goedgekeurd worden door diverse expert evaluation panels. Deze panels toetsten in principe drie elementen binnen ons project, namelijk de mate van kwaliteit, excellentie en de impact die het heeft op Europees niveau. Mede dankzij de goede adviezen en begeleiding van Hezelburcht zijn wij met onze samenwerkingspartners tot een project gekomen dat door de zeer strenge selectierondes is gekomen. De rol van de subsidieadviseurs bestond uit meer dan het voldoen aan de voorwaarden. Ze dachten met ons mee op inhoudelijk niveau, wat heeft geleid tot een succesvolle, sterke projectaanvraag. - Maaike Dekkers-Duijts, Managing Director SilverFit

Eurostars
Gerelateerde subsidie Eurostars
Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen kunnen een ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00