REACT-EU

Voor wie?

Innovatieve bedrijven

Voor wat?

Projecten voor een sterkere Europese economie

Advies over REACT-EU

De Europese Commissie heeft naar aanleiding van de pandemie het uitgebreide en ambitieuze herstelprogramma Next Generation EU opgezet. Onderdeel hiervan is REACT-EU (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe), ongeveer het grootste instrument binnen Next Generation EU met een budget van ruim € 47,5 miljard! Met REACT-EU gaat Europa de uitdaging aan om gezond herstel van de Europese economie te stimuleren. In Nederland kunnen organisaties gebruik maken van de middelen via de vier EFRO-programma’s:

Doel van REACT-EU

Enerzijds is REACT-EU bedoeld om de EU landen uit de crisis te investeren, anderzijds is het bedoeld om er voor te zorgen dat de transitie naar een groene, digitale en veerkrachtige economie geen vertraging oploopt. Aan de hand van drie pijlers probeert de Europese Commissie dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen:

  • Kracht door het verlenen van financiële instrumenten
  • Snelheid door te investeren in huidige programma’s tot en met 2023
  • Flexibiliteit met betrekking tot vereisten en regels

Ontdek de mogelijkheden

Momenteel kunt u geen subsidie aanvragen vanuit dit instrument. Er wordt wel gekeken naar de invulling van een tweede ronde met openstellingen. Heeft u vragen of wilt u op de hoogte blijven van REACT-EU? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier of bel gerust naar 088 495 20 00.

Bent u benieuwd welke subsidiekansen er allemaal zijn op regionaal, nationaal en Europees vlak? Laat u adviseren over de mogelijkheden voor uw organisatie of project. Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Plan een adviesgesprek in met een van onze specialisten! Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: