Aquatic Drones

Ontwikkeling van autonome, maritieme robots

Aquatic Drones is een High Tech bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van autonome, maritieme robots. Deze elektrisch aangedreven autonome vaartuigen worden ingezet voor het monitoren en inspecteren van binnenvaartwegen, havens en zeewateren. Zo kan er op een slimme, veilige en duurzame manier beter inzicht gekregen worden in de waterkwaliteit, onderhoudsstatus van infrastructuur en maritieme ecologie.

Eurostars subsidie toegekend voor baanbrekend project

Aquatic Drones is samen met partners uit verschillende landen een R&D-project gestart met het automatiseren van de Europese binnenvaart. Doel van dit project is de ontwikkeling van technologie op basis van sensor-fusie en baanbrekende software. Hiermee wordt de schipper voorzien van beslissingsondersteuning en autonoom waypoint varen. Op deze wijze kan het systeem de operationele veiligheid van schepen verhogen en brandstofverbruik en CO2-uitstoot verminderen.

De Europese unie stimuleert deze High Tech ontwikkelingen en steunt het project door middel van Eurostars subsidie.foto van aquatic drones

Hezelburcht als subsidiepartner

Hezelburcht is trots bijgedragen te hebben aan het project. De specialisten begeleidde de partners bij het aanvraagtraject.

Hezelburcht heeft ons tijdens het hele aanvraagtraject van de Eurostars begeleidt, middels een goede kennis over de regeling maakte Hezelburcht de complexe Eurostars regeling toegankelijk van aanvraag tot beschikking. Gedurende de aanvraag liet Hezelburcht zien over sterke inhoudelijke kennis te beschikken. Dit maakte hen niet enkel een prettige gesprekspartner, maar heeft tevens geleid tot een sterke subsidieaanvraag. - Maarten Ruyssenaers, CEO

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00