Europees Defensie Fonds (EDF)

Voor wie?

Innovatieve mkb’ers, bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten

Voor wat?

Nieuwe technologieën en producten voor defensie

Budget

€ 8 miljard

Wanneer aanvragen?

Deadline: 9 december 2021

Bent u bezig met de ontwikkeling van nieuwe en uitdagende technologieën of producten? Dan is de Europese Commissie (EC) wellicht wel op zoek naar uw innovatie! Vanuit het Europees Defensie Fonds (EDF) wordt er in de periode 2017-2027 geld uitgetrokken voor nieuwe technologieën en producten die voor defensie van toepassing zijn. Naast dat dit de Europese defensie-industrie versterkt en de strategische autonomie bevordert, biedt dit voor u de mogelijkheid om op Europees niveau een bijdrage te leveren en samen te werken met andere partijen.

Achtergrond

Het EDF zal tegelijkertijd met het nieuwe meerjarig financieel kader (MFK) 2021-2027 van start gaan. Het programma is gericht op het stimuleren van de defensie-industrie en vormt hiermee een mooie aanvulling op het Horizon Europe, dat alleen civiel onderzoek mag financieren. De afgelopen jaren zijn er enkele voorbereidende programma’s gelanceerd, zoals het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP), welke in 2020 een laatste ronde met calls heeft gehad.

Voor wie is het Europees Defensie Fonds?

De EC hoopt met het EDF een grotere betrokkenheid van mkb-ondernemingen te stimuleren. Het voorbereidende programma EDIDP was dan ook specifiek gericht op het mkb. Deze lijn wordt doorgetrokken in het nieuwe fonds door samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten aan te sporen. Bedrijven worden ongeacht hun omvang, van kleine tot midcap-ondernemingen, uitgenodigd deel te nemen.

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan een dergelijk samenwerkingsverband:

  • Deelnemende organisaties moeten gevestigd zijn in de Europese Unie;
  • Het eigendom van deelnemende organisaties moet in Europese handen zijn (alleen in speciale gevallen kan hier een uitzondering voor gemaakt worden);
  • Projectvoorstellen moeten gericht zijn op behoeften van defensie.

Budget

Het fonds heeft een totaal bedrag van bijna € 8 miljard. Hiervan zal ongeveer € 2,7 miljard uitgetrokken worden voor onderzoek en € 5,3 miljard voor ontwikkelingsprojecten. Er is een budget van € 1,2 miljard beschikbaar voor de eerste 23 EDF subsidieoproepen.

Meer informatie over het Europees Defensie Fonds

Overweegt u een aanvraag in te dienen voor EDF? U kunt tot en met 9 december 2021 een EDF subsidieaanvraag indienen. Neem gerust telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Laat uw vraag achter via het onderstaande formulier of bel ons direct op 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00