European Research Council (ERC) Grants

Voor wie?

Onderzoekers

Voor wat?

Grensverleggend, wetenschappelijk onderzoek

Wanneer aanvragen?

Diverse openstellingen en deadlines

Onze hulp

Schrijven van proposal of reviewing

De European Research Council (ERC) stimuleert Europees grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. Het ERC programma is de ‘Champions League’ onder de wetenschappelijke beurzen. Door middel van een vijftal competitieve financieringsinstrumenten moedigt de ERC wetenschappelijke excellentie aan, voor zowel jonge als ervaren wetenschappers. Alle ERC beurzen hebben een bottom-up benadering, wat betekent dat aanvragen binnen ieder wetenschappelijk vakgebied kunnen worden ingediend. Daarnaast dienen voorstellen ‘high risk, high gain’ te zijn om in aanmerking te komen voor financiering.

Vijf typen ERC beurzen

Binnen het ERC programma kunnen vijf verschillende soorten beurzen worden aangevraagd. Onderstaand vindt u meer informatie per type beurs.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderzoeksproject? Neem gerust contact op voor persoonlijk advies!

Neem contact op!
of bel direct naar: 088 495 20 00

ERC Starting Grant

De ERC Starting Grant is bedoeld voor onderzoekers met twee tot zeven jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat. De beurs ​​helpt bij het opzetten van een onafhankelijke onderzoekslijn. Alleen onderzoekers met zowel een excellent CV als een baanbrekend onderzoeksvoorstel hebben kans van slagen. De Starting Grant biedt maximaal € 1,5 miljoen voor een periode van vijf jaar.

ERC Consolidator Grant

De ERC Consolidator Grant is bedoeld voor onderzoekers met zeven tot twaalf jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat. Deze beurs helpt onderzoekers om hun onafhankelijke onderzoekslijn en team verder uit te breiden. Consolidator grants worden alleen verleend aan onderzoekers met een uitstekende wetenschappelijke staat van dienst en een excellent onderzoeksvoorstel. De Consolidator Grant biedt maximaal € 2 miljoen voor een periode van vijf jaar.

ERC Advanced Grant

De ERC Advanced Grant ondersteunt onderzoekers die de afgelopen tien jaar belangrijke onderzoeksresultaten hebben behaald binnen de wetenschap. ERC Advanced Grant ontvangers zijn de potentiële Nobelprijswinnaars van de toekomst. De subsidiebeurs ​​ondersteunt daarom alleen gevestigde, leidende en excellente principal investigators die financiering zoeken voor baanbrekende en risicovolle onderzoeksprojecten. De subsidie bedraagt maximaal € 2,5 miljoen voor een periode van maximaal vijf jaar.

ERC Proof of Concept (PoC) Grant

De ERC PoC subsidie is bedoeld voor onderzoekers die al eerder een ERC beurs ​​hebben ontvangen voor grensverleggend onderzoek. De vervolgsubsidie biedt de mogelijkheid om het commerciële of sociale potentieel van het wetenschappelijke project te onderzoeken. Onderzoekers met een ERC beurs (Starting, Consolidator, Advanced ofwel Synergy) die nog loopt of is beëindigd in de laatste twaalf maanden vóór 1 januari 2022, kunnen beroep doen op de oproep die sinds 16 november 2021 geopend is. De subsidiebeurs biedt maximaal € 150.000 voor een periode van achttien maanden.

ERC Synergy Grant

Tot slot zijn de ERC Synergy Grants bedoeld voor groepen van twee tot vier hoofdonderzoekers, die samenwerken en verschillende vaardigheden en middelen combineren om ambitieuze onderzoeksproblemen aan te pakken. Onderzoekers moeten een zeer stevig trackrecord hebben om de subsidie aan te vragen. Dit houdt in dat de onderzoekers minimaal tien jaar ervaring hebben en significante wetenschappelijke prestaties hebben behaald. De subsidiebeurs bedraagt maximaal € 10 miljoen voor een periode van zes jaar.

Wanneer kunt u de ERC grants aanvragen?

De ERC heeft diverse deadlines en budgetten gepubliceerd voor het nieuwe werkprogramma van 2022:

Starting GrantConsolidator GrantAdvanced GrantSynergy Grant
Wanneer open?23  september 202119 oktober 202120 januari 202213 juli 2022
Deadline13 januari 202217 maart 202228 april 20228 november 2022
Budget€ 757 miljoen€ 784 miljoen€ 561 miljoen€ 300 miljoen

De Proof of Concept beurs keert ook terug binnen het werkprogramma 2022 met twee oproepen en diverse cut-off data:

Wanneer open?Cut-off dataBudget
 15 juli 202114 oktober 2021 (gesloten)€ 25 miljoen
16 november 2021
  • 15 februari 2022
  • 19 mei 2022
  • 29 september 2022
€ 25 miljoen

Indicatieve openstellingen en deadlines voor 2023

Hieronder vindt u ook de indicatieve openstellingen en deadlines voor de beurzen onder het werkprogramma van 2023. Let op: deze data kunnen nog aan verandering onderhevig zijn.

Starting GrantConsolidator GrantAdvanced GrantSynergy Grant
Wanneer open?12 juli 202228 september 20228 december 202213 juli 2022
Deadline25 oktober 20222 februari 202323 mei 20238 november 2022

De indicatieve cut-off data voor de Proof of Concept beurs:

Wanneer open?Cut-off data
20 oktober 2022
  • 24 januari 2023
  • 20 april 2023
  • 14 september 2023

Excellent track record

Ons team van specialisten bestaat uit ambitieuze en ondernemende consultants met een relevante academische achtergrond. De specialisten weten u als geen ander te adviseren! Als opdrachtgever zit u altijd om tafel met een consultant met een achtergrond die past bij uw sector. Hezelburcht begeleidt jaarlijks vele ERC grants. Onze slaagkans was in 2017 80%, in 2018 steeg dit naar maar liefst 84%!

Ontdek de mogelijkheden!

Er zijn diverse subsidiekansen om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te financieren. Hezelburcht heeft veel ervaring met het aanvragen en begeleiden van persoonsgebonden subsidiebeurzen zoals ERC. Maar ook Marie-Skłodowska-Curie Individual Fellowships en Nederlandse NWO Vernieuwingsimpuls (Veni, Vidi, Vici) aanvragen behoren tot onze expertisegebieden.

Onze specialisten werken graag mee aan het realiseren van baanbrekend onderzoek, neem contact op voor meer informatie!

Neem contact op!

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderzoeksproject? Neem gerust contact op voor aanvullende informatie of een kennismakingsgesprek.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van de ERC Grants

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00