Marie Curie

Voor wie?

Organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die onderzoekers in dienst willen nemen

Voor wat?

Het stimuleren van onderzoekstalent en carrièremogelijkheden

Type beurzen

Doctoral Networks, Postdoctoral Fellowships, Staff Exchanges, COFUND

Advies over Marie Curie

Een belangrijke pijler binnen het Europese subsidieprogramma Horizon Europe is Excellente kennisbasis. Deze pijler tracht de Europese wetenschap wereldwijd op de kaart te zetten als aantrekkelijke locatie voor onderzoekstalent. De Europese Commissie zet de Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) binnen Excellente kennisbasis in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te ontwikkelen. Door het bieden van betere carrièremogelijkheden zal het aantrekkelijker worden voor onderzoekers om naar Europa te komen en te blijven werken.

Marie Curie-beurzen

Voor organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die een individuele onderzoeker of onderzoekers tijdelijk of vast in dienst willen nemen bieden de Marie Curie Actions interessante mogelijkheden. Onderzoekers die (tijdelijk) in het buitenland onderzoek willen doen komen in aanmerking voor een Marie Curie beurs.

Er worden vier typen acties onderscheiden:

  • Doctoral Networks (voorheen bekend als Innovative Training Networks): richten zich specifiek op het opleiden van beginnende onderzoekers
  • Postdoctoral Fellowships (voorheen bekend als Individual Fellowships): voor het verbeteren van de internationale mobiliteit van de ervaren onderzoekers met meer dan vier jaar onderzoekservaring
  • Staff Exchange (voorheen bekend als Research and Innovation Staff Exchange): een staf uitwisselingsprogramma tussen landen en sectoren
  • COFUND: de cofinanciering van regionale, nationale en internationale beursprogramma’s.

Ieder jaar publiceert de Europese Commissie meerdere calls voor diverse soorten Marie Curie-beurzen. Binnen de calls gelden verschillende regels over wie een aanvraag kan indienen en op welke onderzoekers de beurs zich richt.

Deadlines 2023

Hieronder leest u de deadlines van 2023 voor de verschillende beurzen:

Oproep Deadline 2023
Postdoctoral Fellowships 13 september 2023
Doctoral Networks 28 november 2023
COFUND 16 februari 2023 (nieuwe openstelling 10 oktober 2023)
Staff Exchanges 8 maart 2023

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Marie Curie voor uw project of organisatie? Onze specialisten bespreken het graag met u. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Wilt u meer weten over Marie Curie? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: