Marie Curie

Een belangrijke pijler binnen het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 is Excellente kennisbasis. Deze pijler tracht de Europese wetenschap wereldwijd op de kaart te zetten als aantrekkelijke locatie voor onderzoekstalent. De Europese Commissie zet de Marie Skłodowska Curie Actions (MSCA) binnen Excellente kennisbasis in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te ontwikkelen. Door het bieden van betere carrièremogelijkheden zal het aantrekkelijker worden voor onderzoekers om naar Europa te komen en te blijven werken. Om dit doel te bereiken zal tot 2020 € 5,6 miljard voor Marie Curie worden ingezet.

Marie Curie-beurzen

Voor organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die een individuele onderzoeker of onderzoekers tijdelijk of vast in dienst willen nemen bieden de Marie Curie Actions interessante mogelijkheden. Onderzoekers die (tijdelijk) in het buitenland onderzoek willen doen komen in aanmerking voor een Marie Curie beurs.

Er worden vier typen acties onderscheiden:

  • Innovatieve trainingsnetwerken (ITN): richten zich specifiek op het opleiden van beginnende onderzoekers (momenteel gesloten)
  • Individuele beurzen (IF): voor het verbeteren van de internationale mobiliteit van de ervaren onderzoekers met meer dan vier jaar onderzoekservaring (momenteel gesloten)
  • Uitwisseling van onderzoeks- en innovatiestaf (RISE): een staf uitwisselingsprogramma tussen landen en sectoren (momenteel gesloten)
  • COFUND: de cofinanciering van regionale, nationale en internationale beursprogramma’s. Een aanvraag indienen kan tot en met 29 september 2020.

Ieder jaar publiceert de Europese Commissie meerdere calls voor diverse soorten Marie Curie-beurzen. Binnen de calls gelden verschillende regels over wie een aanvraag kan indienen en op welke onderzoekers de beurs zich richt.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Marie Curie voor uw project of organisatie? Onze specialisten bespreken het graag met u.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over Marie Curie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00