MSCA Doctoral Networks

Voor wie?

Universiteiten, bedrijven, Mkb’ers, onderzoeksinstellingen en andere niet-academische organisaties

Voor wat?

Het stimuleren van onderzoekstalent en carrièremogelijkheden

Openstelling

30 mei t/m 28 november 2023

Advies over MSCA Doctoral Networks

De Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doctoral Networks (voorheen bekend als MSCA-ITN) zijn onderdeel van het overkoepelende Horizon Europe programma. Beginnende onderzoekers worden middels Doctoral Networks opgeleid om huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan en kennis en ideeën om te zetten in producten en diensten die economisch en sociaal voordeel opleveren. Dit betekent dat voorstellen gericht moeten zijn op het opzetten van Europese netwerken waarin onderzoekers die willen promoveren worden gestimuleerd hun wetenschappelijke vaardigheden te ontwikkelen.

Subthema’s MSCA Doctoral Networks

MSCA Doctoral Networks heeft drie subthema’s:

  • Doctoral Network (DN)
  • Industrial Doctorates (DN-ID)
  • Joint Doctorates (DN-JD)

In DN’s zijn beginnende onderzoekers gevestigd in één academisch instituut. In DN-ID’s is een onderzoeker zowel in een academische instelling als bij een mkb’er of een industriële partner gevestigd. In DN-JD’s is een onderzoeker gelokaliseerd in twee of meer academische instellingen, waarbij de doctorsgraad wordt uitgereikt door instellingen uit ten minste twee verschillende landen.

Het programma voor alle subthema’s is bottom-up, wat betekent dat de deelnemende partijen beslissen over het overkoepelende wetenschappelijke onderwerp. Netwerken ontvangen budget voor driejarige PhD-studentenprojecten (salaris en bench fee) en voor het beheer van het project. Het maximale budget dat kan worden aangevraagd is financiering voor 15 promovendi (voor alle subthema’s: DN, DN-ID en DN-JD).

MSCA Doctoral Networks is een zeer competitief programma, daarom adviseren wij om zo vroeg mogelijk te beginnen met het opzetten van uw netwerk en het opstellen van het voorstel.

Belangrijkste kenmerken van het programma

  • De oproep staat open voor alle wetenschappelijke disciplines;
  • Netwerken moeten bestaan uit evenwichtige consortia van academische en niet-academische partijen;
  • Partnerschappen vallen onder collaboratieve Doctoral Networks (DN), Industrial Doctorates (DN-ID) of Joint Doctorates (DN-JD).

Interesse in MSCA Doctoral Networks?

Onze specialisten hebben ruime ervaring met onderzoeksbeurzen als die van Doctoral Networks. Zij geven u dan ook graag advies en ondersteuning bij deze en vergelijkbare subsidiemogelijkheden. Neem hiervoor contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via het formulier onderaan deze pagina.

Marie Curie
Gerelateerde subsidie Marie Curie
De Europese Commissie zet de Marie Curie Actions in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te...Lees verder

contact

Wilt u graag de mogelijkheden van MSCA Doctoral Networks verkennen? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: