MSCA Postdoctoral Fellowships

Voor wie?

Individuele onderzoekers met meer dan vier jaar onderzoekservaring

Voor wat?

Het stimuleren van mobiliteit, onderzoekstalent en carrièremogelijkheden

Deadline

13 september 2023

Advies over deze subsidie

De Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdoctoral Fellowships is een toonaangevend programma voor het ontwikkelen van talent en het bevorderen van onderzoek. Individuele onderzoekers die gepromoveerd zijn kunnen deze beurs gebruiken om hun creatieve en innovatieve potentieel te ontwikkelen en versterken. Geïnteresseerd in deze beurs? Postdoctoral Fellowships is momenteel open voor aanvragen!

Voor wie is MSCA Postdoctoral Fellowships?

Deze beurs is beschikbaar voor individuele onderzoekers die in het bezit zijn van een PhD-diploma. Daarnaast mogen zij niet meer dan acht jaar ervaring hebben met onderzoek vanaf de datum van toekenning van hun PhD graad. Ervaring buiten het onderzoek en ervaring met onderzoek opgedaan in derde landen tellen niet mee voor het bovengenoemde maximum.

Soorten Postdoctoral Fellowships

 • European Postdoctoral Fellowships: Deze beurs staat open voor onderzoekers die zich binnen Europa of vanuit een ander deel van de wereld naar Europa verplaatsen om er hun onderzoekloopbaan voort te zetten. Deze beurzen moeten plaatsvinden in een EU-lidstaat of een met Horizon Europe geassocieerd land. Ze kunnen één tot twee jaar duren.
 • Global Postdoctoral Fellowships: Deze beurs financiert Europese staatsburgers of langdurige bewoners die naar organisaties willen verplaatsen die buiten de EU-lidstaten of een Horizon Europe geassocieerd land liggen om daar R&I-werkzaamheden uit te voeren. De beurs duurt twee tot drie jaar, waarvan de eerste één tot twee jaar in een niet-geassocieerd derde land wordt doorgebracht. Daarna volgt een verplichte terugkeerfase van een jaar naar een organisatie die in een EU-lidstaat of een Horizon Europe geassocieerd land is gevestigd.

De evaluatieprocedure

Uw aanvraag voor een MSCA Postdoctoral Fellowship wordt beoordeeld op basis van de volgende aspecten:

 • Excellentie
  • Kwaliteit en relevantie van de onderzoeks- en innovatiedoelstellingen van het project;
  • Deugdelijkheid van de voorgestelde methodologie;
  • Kwaliteit van de begeleiding, opleiding en kennisoverdracht in twee richtingen tussen de onderzoeker en de gastinstelling/gastorganisatie.
 • Impact
  • Geloofwaardigheid van de maatregelen om de loopbaanperspectieven en de inzetbaarheid van de onderzoekers te vergroten en bij te dragen tot de ontwikkeling van vaardigheden;
  • Geschiktheid en kwaliteit van de maatregelen om de verwachte uitkomsten en effecten te maximaliseren;
  • De omvang en het belang van de bijdrage van het project tot de verwachte wetenschappelijke, maatschappelijke en economische effecten.
 • Uitvoering
  • Kwaliteit en doeltreffendheid van het werkplan, beoordeling van risico’s en geschiktheid van de aan werkpakketten toegewezen inspanning;
  • Kwaliteit en capaciteit van de gastinstellingen en de deelnemende organisaties.

Ambities en doelstellingen realiseren met Hezelburcht

Bij Hezelburcht werken specialisten met veelal een academische achtergrond, waarvan sommigen ook gepromoveerd zijn. Zij zijn zich dan ook bewust van het belang van subsidies om grensverleggend onderzoek te financieren en onderzoekstalent en carrièremogelijkheden te stimuleren. Heeft u ondersteuning en advies nodig bij het aanvragen van MSCA Postdoctoral Fellowships? Onze specialisten helpen u graag! Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Marie Curie
Gerelateerde subsidie Marie Curie
De Europese Commissie zet de Marie Curie Actions in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te...Lees verder

contact

Heeft u advies nodig over MSCA Postdoctoral Fellowships? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: