Universiteit van Twente

European Research Council | ERC Starting Grant

De European Research Council (ERC) stimuleert Europees grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. Het ERC programma is de ‘Champions League’ onder de wetenschappelijke beurzen.

Binnen het ERC programma kunnen vijf verschillende soorten beurzen worden aangevraagd. De ERC Starting Grant is bedoeld voor onderzoekers met twee tot zeven jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat. De beurs ​​helpt bij het opzetten van een onafhankelijke onderzoekslijn. Alleen onderzoekers met zowel een excellent CV als een baanbrekend onderzoeksvoorstel hebben kans van slagen. De Starting Grant biedt maximaal € 1,5 miljoen voor een periode van vijf jaar.

€1,5 miljoen voor onderzoek naar gecontroleerde injecties zonder naalden

David Fernandez Rivas is universitair docent in de Mesoscale Chemical Systems (MCS) vakgroep van de Universiteit van Twente. In zijn project Bubble Gun werkt hij aan nauwkeurige, efficiënte en reproduceerbare injecties van vloeistoffen die geschikt zijn voor meerdere toepassingen.

Zijn technologie is zeer relevant voor toepassingen als additive manufacturing, coatings en het toedienen van medicijnen en vaccinaties. Vooral dit laatste heeft een mooi toekomstperspectief omdat het mogelijk niet-conforme, op naald gebaseerde procedures in de gezondheidszorg kan vervangen. Om het onderzoek succesvol te realiseren is een brede inzet van meerdere technologieën noodzakelijk: microfluïdica, fysica en bio-engineering. Lees meer over Fernandez Rivas en zijn onderzoek in het nieuwsartikel van de Universiteit van Twente.

ERRC Starting rant David Fernandez

Trots om ondersteund te hebben | Review van ERC Starting Grant proposal

David Fernandez Rivas heeft voor zijn onderzoek een prestigieuze subsidie van €1,5 miljoen ontvangen vanuit de ERC. “Mijn volgende doel is om een betere energetische afstemming te bereiken tussen het creëren van de belletjes, het formeren van de minuscule waterstralen en de penetratie ervan in zachte onderlagen.” – David Fernandez Rivas

Hezelburcht is trots op het feit dat we Fernandez Rivas succesvol hebben mogen ondersteunen bij het reviewen van zijn ERC aanvraag gedurende meerdere beoordelingsrondes.

Interesse in onze dienstverlening?

Neem contact met ons op!

?

Vragen of meer informatie?

Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00