Universiteit Utrecht

Afdeling Sociale Geografie en Planologie

Als gevolg van wereldwijde verstedelijking ontstaan er in steden problemen op gebied van lawaai, wonen, milieuvervuiling, criminaliteit en sociale cohesie. Dit worden ‘urbanisatieproblemen’ genoemd. De afdeling Sociale Geografie en Planologie van Universiteit Utrecht onderzoekt deze problemen met als doel om het stedelijk systeem beter te begrijpen en bij te dragen aan het succesvol verstedelijken.

De afdeling Sociale Geografie en Planologie richt zich daarom op onderwerpen zoals het verbeteren van economische ontwikkeling op lange termijn, sociale verschillen binnen steden en het garanderen van een gezond leven in de stad. De afdeling leidt bovendien de nieuwe generatie onderzoekers, onderwijzers en beleidsmakers in dit veld op BSc, MSc en PhD niveau op.

Slim gebruik maken van verschillende subsidieregelingen

De onderzoekers van de afdeling Sociale Geografie en Planologie maken gebruik van verschillende subsidieregelingen. Individuele projecten van onderzoekers hebben onder andere subsidie ontvangen van de Nederlandse NWO Vernieuwingsimpuls, Veni, Vidi en de European Research Council Starting grants. Deze subsidies zijn bedoeld om excellente onderzoekers in verschillende stadia van hun wetenschappelijke carrière te ondersteunen. Verder hebben de onderzoekers subsidie ontvangen voor het verbeteren van het onderwijs, met bijvoorbeeld de NWO Comenius Fellowship. Tenslotte neemt deze afdeling deel aan aanvragen voor grote consortia zoals H2020.

Trots op onze samenwerking

Hezelburcht ondersteunt sinds 2016 de onderzoekers van de afdeling Sociale Geografie en Planologie van Universiteit Utrecht. De hoge kwaliteit van onderzoek in combinatie met onze ervaren specialisten, heeft geleid tot veel succesvolle subsidie aanvragen.

Hezelburcht is voor ons de afgelopen jaren van groot belang geweest in het versterken van de kennisbasis op het vlak van grant-writing en in het succesvol indienen van aanvragen. - Julie Leijtens-Daems, Management Coördinator

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.