European Innovation Council (EIC)

Voor wie?

Ambitieuze onderzoekers en innovators

Voor wat?

Baanbrekende technologieën en innovaties

EIC programma’s

Pathfinder, Transition en Accelerator

Het huidige European Innovation Council (EIC) valt onder het nieuwe Horizon Europe programma. Het staat ook wel bekend als één van de grootste innovatieprogramma’s die ondersteunt bij het ontdekken, ontwikkelen en opschalen van baanbrekende technologieën en innovaties! De EIC heeft een budget van ruim € 10,1 miljard wat volledig beschikbaar wordt gesteld voor iedere fase in het innovatieproces: van onderzoek tot het ontwikkelen van een ‘proof of concept’, het implementeren van technologieën, en het financieren en opschalen van start-ups en mkb-ondernemingen.

Hoe is het ontstaan?

De EIC was oorspronkelijk in 2018 van start gegaan als een pilot waarin bestaande instrumenten bij elkaar werden gebracht, waaronder het SME Instrument en het Future & Emerging Technology (FET) programma. Beide instrumenten waren onderdeel van het Horizon 2020 programma, de voorganger van Horizon Europe, en waren bedoeld om directe steun te bieden aan innovators over heel Europa.

EIC subsidie- en financieringskansen

De EIC biedt drie instrumenten aan waarmee innovators financiële steun kunnen krijgen voor verschillende fasen van een project:

EIC Pathfinder

Pathfinder

Vanuit dit instrument worden onderzoeksteams ondersteunt bij het onderzoeken en ontwikkelen van grensverleggende technologieën en innovaties.

Lees hier meer over de Pathfinder.

EIC Transition

Transition

Innovators kunnen vanuit de Transition ondersteuning krijgen bij de eindontwikkeling van vernieuwende technologieën alsmede het opzetten van een sterke business case om hun technologie of innovatie op de markt te brengen.

Lees hier meer over de Transition

EIC Accelerator

Accelerator

De Accelerator biedt ondersteuning bij het stimuleren, opschalen en uitrollen van innovaties/technologieën met marktpotentie. Daarnaast wordt er financiële dekking geboden voor projecten met een lange terugverdientijd.

Lees hier meer over de Accelerator.

Meer weten over de EIC instrumenten? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Aanvullende EIC ondersteuning

EIC Business Acceleration Services

De EIC biedt diverse diensten aan op hun platform, vanuit de EIC Fund maar ook vanuit partner organisaties om zo extra ondersteuning te bieden aan onderzoekers, innovators en entrepreneurs. Deze ondersteuning is gebaseerd op de volgende drie pijlers:

  • Toegang tot coaches, mentors, expertise en trainingen;
  • Toegang tot wereldwijde partners (marktleiders, investeerders, leveranciers, distributeurs, klanten);
  • Toegang tot innovatieve ecosystemen en andere innovators.

Lees hier meer over de Business Acceleration Services.

European Innovation Ecosystems

De EU streeft naar een nog beter verbonden en efficiënt ecosysteem dat innovatie, opschaling en samenwerking tussen nationale, regionale en lokale deelnemers stimuleert.

Lees hier meer over de European Innovation Ecosystems.

EIC Prijzen

De EIC beloont innovators ook door het uitreiken van diverse prijzen. Onderstaand vindt u een aantal openstaande alsmede aankomende prijzen:

De mogelijkheden ontdekken? Neem contact op!

Ontdek alle mogelijkheden die de EIC te bieden heeft: van subsidie instrumenten tot aanvullende diensten die u ondersteunen bij het realiseren van vernieuwende innovaties en technologieën! Onze specialisten hebben veel ervaring in het ondersteunen van universiteiten en bedrijven bij het aanvragen van (Europese) subsidies, waarvan ook voor regelingen die vallen onder voorgaande innovatieprogramma’s als Horizon 2020 en FP7.

We begeleiden u graag van begin tot eind. Zo identificeren wij subsidiekansen, reviewen we aanvragen of stellen we kansrijke aanvragen op en bieden we ondersteuning bij de projectmanagement. Neem contact op voor meer informatie over onze diensten en de EIC subsidiekansen!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u benieuwd naar de subsidiekansen voor uw project? Onze specialisten zoeken graag uit waar de mogelijkheden liggen.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van de EIC

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00