Horizon 2020

Voor wie?

Onderzoekers, bedrijven, overheden

Voor wat?

Grootschalige innovatieprojecten

Centrale pijlers

Excellent Onderzoek, Industrieel Leiderschap & Maatschappelijke Uitdagingen

Horizon 2020 is het belangrijkste Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Tot 2020 kunnen onderzoeksinstellingen, individuele onderzoekers en bedrijven beroep doen op het budget van ongeveer € 80 miljard. Met het programma wordt wetenschappelijke doorbraak en innovatie binnen de academische wereld en het bedrijfsleven gestimuleerd.

De flagships van Horizon 2020

Binnen Horizon 2020 wordt er onderscheid gemaakt tussen drie ‘flagships’ met ieder aparte onderzoeksprioriteiten:

1. Excellent Onderzoek (Excellent Science)

De pijler Excellent Onderzoek tracht de Europese wetenschap wereldwijd op de kaart te zetten. Europa moet worden gezien als een aantrekkelijke locatie voor onderzoekstalent. Het bevorderen van training en mobiliteit van onderzoekers en het versterken van de kwaliteit van fundamenteel onderzoek komen onder andere in aanmerking voor subsidie.

2. Industrieel Leiderschap (Industrial Leadership)

Om Europese bedrijven uit te laten groeien tot wereldleiders op hun gebied, zal er meer geïnvesteerd moeten worden in belangrijke industriële technologieën. Dat is het doel van de pijler Industrieel Leiderschap. De pijler richt zich op toegang tot financiering, stimulering van innovatie door het MKB en snelle innovatieve doorbraken.

3. Maatschappelijke Uitdagingen (Societal Challenges)

Door middel van een integrale en multidisciplinaire aanpak moeten oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke vraagstukken. Denk aan goede gezondheidszorg, een veilige en innovatieve samenleving, efficiënt gebruik van hulpstoffen en groen transport.

Lees hier meer over de werkprogramma’s van Horizon 2020 Binnen Horizon 2020 zijn er vier pijlers die mogelijk een match zijn met uw projectidee: Excellent Science, Industrial Leadership, Societal Challenges en European Innovation Council (EIC). Ontdek wat deze pijlers inhouden en welke regelingen aansluiten bij uw project. .

 

Horizon Europe

Interesse of de mogelijkheden onderzoeken?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Horizon 2020 voor uw organisatie? Wij gaan graag met u in gesprek om de kansen te identificeren!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over Horizon 2020? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van Horizon 2020

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00