EU Missions – Horizon Europe

EU Missions zijn concrete doelstellingen van de Europese Commissie (EC) gericht op grote maatschappelijke kwesties. De EC heeft vijf EU Missions geformuleerd met ambitieuze doelstellingen, die tegen 2030 concrete resultaten moeten opleveren. De vijf EU Missions zijn Mission Climate, Mission Cancer, Mission Ocean, Mission Cities en Mission Soil. Deze EU Missions zijn belangrijk en daarom worden er jaarlijks binnen die EU Missions subsidieoproepen gepubliceerd voor innovatieve projectvoorstellen. De EU Missions vormen een extra onderdeel binnen Horizon Europe.

Wat zijn de EU Missions?

De grote maatschappelijke kwesties zijn met name gericht op duurzaamheid en milieu: klimaatadaptatie, het herstellen van de oceanen, klimaat neutrale stedelijke gebieden en het verbeteren van de bodem in Europa. De andere EU Mission is Cancer, deze is gericht op oplossingen tegen kanker, en het verbeteren van leven van mensen met kanker. De vijf EU Missions zoals geformuleerd door de EC zijn:

  • Mission Climate – Klimaatadaptatie: ten minste 150 EU regio’s en gemeenschappen moeten rond 2030 klimaatbestendig zijn.
  • Mission Cancer – Samenwerken met het Europese Kankerbestrijdingsplan om in 2030 de levens van meer dan 3 miljoen mensen te verbeteren door middel van preventie, genezing en oplossingen om langer en beter te leven.
  • Mission Ocean – Herstellen van oceanen en wateren in 2030.
  • Mission Cities – 100 klimaatneutrale en slimme steden in 2030.
  • Mission Soil – Een Bodemdeal voor Europa: 100 proeftuinen en vuurtorens om leiding te geven aan de transitie naar een gezonde bodem tegen 2030.

Aanvragen van subsidie binnen de EU Missions

De EU Missions zorgen voor concretere doelstellingen per maatschappelijke kwestie. Hierdoor is het mogelijk om meer ontwikkelingen en innovaties te realiseren op gebied van deze kwesties. Binnen iedere EU Mission lanceert de EC verschillende oproepen. De deadline voor de huidige openstaande subsidieoproepen is 18 september 2024:

Advies over EU Missions

De EU Missions omvatten verschillende maatschappelijke thema’s. Denkt u dat uw project in aanmerking komt voor één van de bovenstaande missies? Of wilt u graag meer informatie ontvangen over de EU Missions? Neem vrijblijvend contact met ons op en één van onze specialisten helpt u graag verder! Contact kunt u met ons opnemen via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Contact

Wilt u meer weten over de EU Missions? Neem contact met ons op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00