Nieuwe calls Horizon Europe: Mission Climate & Mission Ocean

Er zijn drie nieuwe subsidieoproepen gelanceerd binnen Horizon Europe, gericht op klimaatadaptatie en het herstellen van oceanen en wateren. Deze subsidieoproepen zijn onderdeel van twee ‘EU Missions’, namelijk Mission Climate en Mission Ocean. EU Missions zijn specifiek geformuleerde uitdagingen met ambitieuze doelstellingen die tegen 2030 concrete resultaten nodig hebben. Er zijn in totaal vijf EU Missions opgesteld door de Europese Commissie (EC). De drie nieuwe calls hebben in totaal een budget van € 233,7 miljoen beschikbaar, projectvoorstellen indienen kan tot en met 18 september 2024.

Drie nieuwe calls Mission Climate & Mission Ocean

Het totale budget van € 233,7 miljoen is verdeeld over drie calls. Om in aanmerking te komen moet uw project aansluiten op een onderwerp binnen één van de calls. Het budget is als volgt verdeeld:

  • Mission Climate (9 verschillende onderwerpen): € 123,97 miljoen
  • Mission Ocean (5 verschillende onderwerpen): € 55,7 miljoen
  • Mission Ocean (2 verschillende onderwerpen): € 54 miljoen

Wat zijn de EU Missions?

De EC heeft vijf belangrijke uitdagingen geformuleerd als EU Missions. Deze uitdagingen hebben ambitieuze doelstellingen en hebben tegen 2030 concrete resultaten nodig. De EU Missions zijn onderdeel van het grootschalige EU-programma Horizon Europe. De EU Missions bestaan uit:

  • Mission Climate – Klimaatadaptatie: ten minste 150 EU regio’s en gemeenschappen moeten rond 2030 klimaatbestendig zijn
  • Mission Cancer – Samenwerken met het Europese Kankerbestrijdingsplan om in 2030 de levens van meer dan 3 miljoen mensen te verbeteren door middel van preventie, genezing en oplossingen om langer en beter te leven.
  • Mission Ocean – Herstellen van oceanen en wateren in 2030.
  • Mission Cities – 100 klimaatneutrale en slimme steden in 2030.
  • Mission Soil – Een Bodemdeal voor Europa: 100 proeftuinen en vuurtorens om leiding te geven aan de transitie naar een gezonde bodem tegen 2030.

Meer weten voer de nieuwe calls? Of over EU Missions?

Heeft u een innovatief projectidee dat bijdraagt aan de klimaatveranderingen? Of verdiept u zich in een vraagstuk gericht op het herstellen van onze oceanen en wateren? Verken dan de mogelijkheden van deze EU Missions! U kunt contact opnemen met één van onze specialisten, we staan u graag te woord. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

contact

Neem contact op voor meer informatie over de EU Missions:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00