drs. Daniel Courage

drs. Daniel Courage

E-mail
d.courage@hezelburcht.com

Telefoonnummer
088 495 20 00

Locatie
Eindhoven

Daniel is sinds eind 2019 werkzaam bij Hezelburcht. Als managing consultant is hij verantwoordelijk voor acquisitie en kwaliteitsborging van het team van sustainability specialisten. In de markt is er steeds meer behoefte aan sterk strategisch financieringsadvies op het gebied van duurzaamheid. Er zijn dan ook genoeg kansen én uitdagingen die hij komende jaren aangaat, samen met zijn team!

Achtergrond

Zowel technisch als economisch geschoold aan de Universiteit Twente (Electrotechniek) en Universiteit Utrecht (Natuurwetenschap & Innovatiemanagement), heeft hij zich in de laatste jaren van zijn academische opleiding gespecialiseerd in technisch innovatiebeleid gericht op het behalen van klimaat- en milieudoelstellingen. Hij is zijn carrière begonnen bij milieuadviesbureau BECO groep, waar hij in opdracht van SenterNovem onderzoek deed naar nieuwe vormen van duurzame dienstverlening.

Vervolgens heeft hij zes jaar bij de RVO gewerkt. Daniel heeft o.a. aanvragen beoordeeld bij de RVO subsidieregeling Milieu & Technologie. In die tijd heeft hij ook een grote verscheidenheid van duurzame industriële projecten begeleid en bezocht. In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken heeft hij destijds ook een analyse gemaakt van het mkb-innovatiebeleid en bijgedragen aan verbetering van de samenhang van subsidie-instrumenten voor het mkb.

In 2012 maakte Daniel de overstap naar de consultancy branche. Bij zijn vorige werkgever heeft hij met name grote beursgenoteerde bedrijven geholpen bij het optimaliseren van fiscaal rendement uit R&D-investeringen.

Met mijn ervaring bij subsidieverstrekkers als RVO en mijn jarenlange ervaring als subsidieadviseur, ben ik – in combinatie met mijn technische-innovatie achtergrond – een waardevolle aanwinst voor Hezelburcht. Graag draag ik bij aan de energietransitie. Dit doe ik door te faciliteren dat ondernemers elkaar kunnen inspireren, door ervaringen en resultaten te delen. Mijn missie is om organisaties op duurzame ideeën te brengen!

Werkzaam bij Hezelburcht

Sinds november 2019

Opleiding

  • Science & Innovation Management (BSc, MSc) | Utrecht Universiteit
  • Electrical Engineering (propedeuse) | Universiteit Twente

Expertises

Sustainability & Innovation

LinkedIn

Daniel Courage op LinkedIn bekijken

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.