Mijn Hezelburcht Menu

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI subsidie)

Voor wie?

Vooruitstrevende consortia

Voor wat?

Grootschalige projecten die bijdragen aan CO2-reductie

Vier thema’s / MMIPs

Windenergie op Zee, Hernieuwbare elektriciteit op land, Gebouwde omgeving, Industrie

Heeft u samen met partners een goed projectidee om drastisch CO2-reductie te realiseren? Maar zoekt u financiering om uw samenwerkingsproject van de grond te krijgen? De regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI subsidie) heeft € 65 miljoen beschikbaar voor grootschalige emissiereductie projecten. MOOI subsidie maakt onderdeel uit van de Topsector Energie (TSE) instrumenten.

De contouren van MOOI zijn bekend

Voor missiegerichte, integrale consortia

Samenwerkende partijen kunnen vanaf begin 2020 tot midden april de eerste schetsen van het voorstel indienen bij RVO. Het richt zich op projecten met een flinke omvang die innovaties op een missiegerichte, integrale manier aanpakken. Let op! De beoogde innovatie moet binnen enkele jaren klaar zijn voor een eerste marktintroductie.

Meerjarige samenwerking tussen innovatieve marktpartijen rondom één van de vier hoofdthema’s is daarbij een belangrijke voorwaarde. Inclusief het vinden van samenwerkingspartners en het vormen van sterke consortia.

Budgetten & thema’s 2020

Binnen de MOOI subsidie staan vier thema’s centraal. Ieder thema heeft in 2020 een eigen budget:

Let op! Zorg ervoor dat u dit jaar nog uw projectplan indient. Het is op dit moment niet waarschijnlijk dat er in 2021 een nieuwe openstellingsronde voor de MOOI regeling komt. Bovenstaande budgetten zijn namelijk gereserveerd voor de periode 2020-2021. Op basis van de interesse voor deze regeling, is de verwachting dat het volledige budget al voor het einde van dit jaar wordt toegekend aan consortia met goed uitgewerkte projectplannen.

Aanvragen en voorwaarden MOOI subsidie

U moet zich vooraanmelden in de periode van 1 april tot en met 18 mei. De definitieve subsidieaanvraag kunt u indienen vanaf 4 augustus tot en met 6 oktober.

  • U moet met uw consortium een innovatieplan voorleggen met daarin SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) opgestelde mijlpalen om de voortgang te kunnen volgen.
  • In uw project moet sprake zijn van een integrale aanpak. Meerdere bedrijven uit de innovatieketen moeten daarom aangesloten zijn bij het project. Dit zijn bij voorkeur organisaties vanuit verschillende disciplines en consortia.

Schakel expertise in voor kansrijke aanvraag!

Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht daarom niet te lang met de eerste stappen en het samenstellen van uw consortium. U kunt ook contact opnemen met ons, indien u interesse heeft om aan te sluiten bij één of meerdere reeds bestaande initiatieven.

De specialisten van Hezelburcht ondersteunen u graag van begin tot eind, u leest hier meer over onze dienstverlening. Zij hebben kennis van de markt en inzicht in de uitdagingen van uw branche. Zij kunnen u daarom goed adviseren en de kans op subsidie vergroten!

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Topsector Energie (TSE)
Gerelateerde subsidie Topsector Energie (TSE)
Vanuit de Topsector Energie (TSE) zijn er jaarlijks diverse subsidiemogelijkheden voor onder andere ...Lees verder

Contact

De specialisten van Hezelburcht kunnen u helpen bij een kansrijke aanvraag. Interesse in een kennismaking of meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00