Eneco

Eneco is een van de bekendste actieve energieondernemingen in Nederland. Daarnaast is dit toonaangevende Nederlandse energiebedrijf ook actief in België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het concern richt zich op de productie, handel, en levering van duurzame energie en energie gerelateerde zaken.

De Nederlandse overheid heeft tot doel om vanaf 2050 niet meer afhankelijk te zijn van aardgas. De huidige aardgas cv-ketels zullen op termijn uit de huishoudens verdwijnen en daarmee moeten er geschikte alternatieven komen. Een mogelijke oplossing voor het verwarmen van een woning is de inzet van een laagvermogende elektrische warmtepomp in combinatie met een elektrische boiler. Een technisch nadeel van bestaande elektrische boilers is dat het verwarmde water snel afkoelt, ook wel stilstand-verlies genoemd. Dit heeft tot gevolg dat er veel energie verloren gaat.

Een toepassing dat dit probleem verhelpt kan direct geïmplementeerd worden bij honderdduizenden bestaande boilers. Reden genoeg voor Eneco om een oplossing te ontwikkelen!

Ontwikkeling SlimmeBoiler Module

Als energiebedrijf houdt Eneco zich logischerwijs bezig met installatietechniek. Een belangrijke activiteit is de ontwikkeling van de SlimmeBoiler Module. Deze module stuurt op de tijden dat de boiler opwarmt, met als gevolg dat de energie-efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd. Daarnaast moet de module middels ‘energy assets pools’ bijdragen aan de stabiliteit van het energienet. Deze innovatie zorgt er bovendien voor dat er per elektrische boiler een energiebesparing tot wel 15% gerealiseerd kan worden. Eneco draagt hiermee bij aan de ontwikkelingen richting gasloze alternatieven voor consumenten.Eneco nieuws

DEI subsidietoekenning voor Eneco

Het innovatieve project van Eneco sluit goed aan bij de DEI regeling, deze subsidie stimuleert namelijk demonstratieprojecten op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie. Met behulp van deze regeling worden activiteiten bekostigd om de unieke module te demonstreren. Hieronder vallen zowel de voorbereidingswerkzaamheden als de optimalisatie van de technologie.

Hezelburcht begeleidde Eneco bij het aanvragen van DEI subsidie. De samenwerking had een mooie subsidietoekenning tot gevolg.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00