LeydenJar Technologies

In 2016 kwam de hightech startup LeydenJar Technologies B.V. tot leven als spin-out venture van Energieonderzoek Centrum Nederland. LeydenJar houdt zich bezig met de ontwikkeling van pure silicium anode technologie voor de toepassing in lithium-ion batterij cellen. De disruptieve aard van LeydenJar’s technologie heeft er toe geleid dat ze geregeld samenwerken met een aantal van de grootste EV en consumentenelektronica producenten ter wereld.

De innovatie: 100% silicium anodes

LeydenJar heeft een disruptieve innovatie ontwikkeld waarmee zij anodes kunnen produceren die 100% van silicium zijn en bovendien stabiel blijven. Dit is baanbrekend ten opzichte van huidige marktleiders en leidt tot een batterij met een energiedichtheid die wel 70% hoger is dan wat er nu gebruikt wordt in de nieuwste generatie Tesla’s en iPhone. Deze technologie heeft daarnaast geen invloed op andere belangrijke batterijfactoren zoals laadsnelheid, levensduur, kosten en veiligheid.

Het project: Gen3 PECVD productietechnologie

LeydenJar heeft met haar innovatie van de silicium anode een efficiëntere en duurzamere batterij weten te ontwikkelen. Deze innovatie gaan ze nu op een duurzamere en kostenefficiëntere manier produceren middels de Gen3 PECVD installatie (gebaseerd op Plasma Enhanced Chemical Vapour Depostion, PECVD). Om deze installatie verder te ontwikkelen, demonstreren, valideren en het productieproces op te schalen wordt er gebruik gemaakt van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) regeling.

Het doel van dit DEI+ demonstratieproject is om aan te tonen dat de silicium anode folie in de Gen3 installatie kostencompetitief geproduceerd kan worden. Het demonstratieproject heeft aanvullend als doelstelling om aan te tonen dat er sprake is van een 85% lagere CO2 uitstoot in het totale productieproces ten opzichte van reguliere lithiumbatterij productieprocessen. Dit bewijst dat er gewonnen wordt op energie-efficiëntie én CO2-reductie! Met de realisatie van deze innovatie en installatie zal LeydenJar voet aan de grond zetten in de wereldwijde batterijmarkt.

Hezelburcht’s rol: DEI+ subsidie

Hezelburcht heeft LeydenJar ondersteund bij het succesvol aanvragen van de DEI+ subsidie. Deze is toegekend vanwege aantoonbare investeringen in innovatieve en energiezuinige technologieën. Met hun installatie kunnen zij op grote schaal anodes produceren met een 70% hogere energiedichtheid dan conventionele (hybride) grafieten anodes waarbij bovendien 85% minder CO2 wordt uitgestoten ten opzichte van de huidige productiemethode.

Hezelburcht heeft ons tijdens het hele aanvraagtraject van de DEI+ begeleid en mede dankzij Hezelburcht’s kennis en ervaring over de regeling en aanvraagprocedure hebben wij een mooie subsidietoekenning mogen ontvangen. De DEI+ toekenning heeft ook bijgedragen aan het verwezenlijken van onze laatste investeringsronde. De samenwerking hebben wij als zeer prettig ervaren en wij gaan ook zeker verder samenwerken met Hezelburcht in het kader van vervolgprojecten. - LeydenJar Technologies

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00