Nippon Gases

Het van oorsprong Japanse bedrijf Nippon Gases is een wereldleider op het gebied van de productie van industriële gassen. De multinational, opgericht in 1910 en nu actief in meer dan 15 landen, staat hiermee in de top vijf van wereldwijde leveraars van industriële gassen.

Slimme toepassingen van droogijs

Een van de producten die Nippon Gases in haar vestiging in Dordrecht produceert is droogijs, ofwel vast koolstofdioxide (CO2), en levert dit onder andere aan de voedingssector en de gezondheidszorg. Het product wordt bijvoorbeeld gebruikt om biologische stalen te transporteren, bij de opslag van bloedplaatjes zonder mechanische vriezers en het thuisbezorgen van gekoelde boodschappen. Droogijs heeft namelijk de handige eigenschap dat het geen vocht achterlaat wanneer het smelt. Hierdoor is dit product ideaal voor de bovengenoemde en nog vele andere toepassingen.

Vernieuwing productieproces door afvang van CO2

Droogijs wordt geproduceerd doordat CO2 onder druk wordt blootgesteld aan atmosferische omstandigheden in een zogeheten sneeuwkamer. Hier worden de gassen als het ware omgezet in ‘CO2-sneeuw’. Dit wordt vervolgens in schijven of korrels geperst. Het gehele proces, CO2 omzetten in droogijs, staat ook wel bekend als ‘versneeuwen’. Nippon Gases wil dit proces verduurzamen door een installatie te realiseren om een deel van de eigen CO2-uitstoot om te zetten in nieuws grondstoffen. Het doel: emissie reduceren en besparen op de aanvoer van grondstoffen.

Samenwerking Nippon Gases en Hezelburcht

De investeringen in een duurzamer productieproces zullen een lange terugverdientijd hebben. Om een deel van de kosten van deze investeringen te dragen heeft Nippon Gases Hezelburcht ingeschakeld bij het aanvragen van de subsidie Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie (VEKI). En met succes: Nippon Gases heeft een VEKI subsidie toegekend gekregen waarmee de installatie gerealiseerd kan worden. De duurzame investeringen zullen naar verwachting leiden tot een reductie van de CO2-emissie van zo’n 10.000 ton per jaar.

De specialisten van Hezelburcht hebben Nippon Gases ondersteund bij de succesvolle aanvraag van VEKI. Hezelburcht is trots op deze samenwerking en wenst Nippon Gases veel succes met de voortzetting van het project!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00