BI-Energy

Alleen al in Europa wordt jaarlijks 250 Mton aan gemengde huishoudelijke afvalstromen geproduceerd. Ongeveer 55% hiervan bestaat uit niet recyclebaar afval. Momenteel is er nog geen duurzame oplossing voor het hergebruiken van het afval, waardoor het veelal wordt verbrand of het naar stortplaatsen gaat.

BI-Energy is een innovatieve Nederlandse organisatie die zich richt op het verkennen, ontwikkelen en integreren van hernieuwbare en duurzame energievormen. Hoewel er in het verleden veel initiatieven zijn aangedragen voor het recyclen van afval, is geen enkel initiatief de oplossing voor het omzetten van laagwaardige gemengde afvalstromen zonder dat hiervoor een intensieve behandeling noodzakelijk is. BI-Energy biedt een mobiele, decentrale en innovatieve technische oplossing, waardoor gemengde afvalstromen worden omgezet in waardevolle energievormen. Deze kunnen vervolgens als nieuwe bron voor de industrie worden toegepast.

Vanuit het SME Instrument van het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 heeft BI-Energy financiering gekregen voor het uitwerken van de businesscase voor de marktintroductie. Hierbij wordt gericht op alle publieke- en private afvalbedrijven binnen Europa. De lange termijn ambitie is om minstens 50% van alle non-recyclebare afvalstromen om te zetten. Hezelburcht heeft tijdens het innovatietraject diverse succesvolle subsidie aanvragen voor de ontwikkeling verzorgd. Daarnaast hebben wij ook de SME fase 1 aanvraag opgesteld en ingediend.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00