Clean Hydrogen Partnership

Voor wie?


Ambitieuze onderzoekers, bedrijven en overheden

Voor wat?

Waterstof onderzoeksprojecten

Wanneer aanvragen?

18 januari t/m 17 april 2024

Budget call 2024

€ 113,5 miljoen

Advies over dit programma

Werkt u aan de ontwikkeling van baanbrekende waterstoftechnologieën? Vraag dan subsidie aan vanuit Clean Hydrogen Partnership! Clean Hydrogen Partnership is een publiek-privaat samenwerkingsverband die onderzoek en innovatie op het gebied van waterstoftechnologieën ondersteunt. De regeling is open voor aanvragen van 18 januari t/m 17 april 2024 met een budget van € 113,5 miljoen.

Wat maakt Clean Hydrogen Partnership zo interessant?

Er is subsidie beschikbaar voor het stimuleren van de productie van hernieuwbare waterstof, maar ook om de kosten van de productie te drukken, oplossingen te ontwikkelen voor de opslag en distributie van waterstof en het gebruik van waterstof in sectoren waar dit nog niet genoeg gebeurt te stimuleren. Er is ook aandacht voor het stimuleren van de invoering van zogenaamde “Hydrogen Valleys” in heel Europa; dit zijn complexe projecten die de volledige waterstofwaardeketen in een specifieke regio dekken.

De 2024 call kent 20 verschillende thema’s binnen verschillende categorieën met ieder een eigen budget. Aanvragen kunnen voor onderstaande thema’s worden ingediend:

  • 5 thema’s voor hernieuwbare waterstofproductie (€ 25 miljoen);
  • 5 thema’s voor de opslag en distributie van waterstof (€ 27 miljoen);
  • 4 thema’s voor vervoer (€ 19 miljoen);
  • 2 thema’s voor warmte en energie (€ 9 miljoen);
  • 2 thema’s voor cross-cutting (€ 4,5 miljoen);
  • 2 thema’s voor Hydrogen Valleys (€ 29 miljoen).

Ondersteuning nodig bij uw subsidieaanvraag?

Onze specialisten hebben al veel organisaties geholpen met zowel nationale als Europese subsidieaanvragen. Zij kunnen ondersteuning bieden bij het gehele subsidie- en financieringstraject; van het schrijven van voorstellen tot het opbouwen van een consortium. Wilt u meer weten over onze diensten? Of heeft u vragen over de Clean Hydrogen Partnership call? Neem voor meer informatie contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via het formulier onderaan deze pagina.

contact

Heeft u vragen over de call van Clean Hydrogen Partnership en welke subsidiekansen het te bieden heeft? Wij staan u graag te woord. Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: