NIKI subsidie

Voor wie?

De industrie

Voor wat?

Het op commerciële schaal demonstreren van doorbraaktechnieken in de energietransitie en industrie

Budget

Naar verwachting in 2023

Advies over NIKI subsidie

Het zal niet al te lang meer duren totdat de NIKI subsidie gelanceerd gaat worden. De subsidie, voluit geschreven Nationale Investeringsregeling Klimaatprojecten Industrie, gaat een breed palet aan technieken subsidiëren die op dit moment niet via huidige regelingen worden ondersteund. De industrie krijgt met deze subsidie meer ondersteuning bij de klimaatopgave. Lees nu alvast wat er tot dusver bekend is over de NIKI.

Welke projecten worden ondersteund door NIKI subsidie?

Er wordt financiering beschikbaar gesteld voor grote demonstratieprojecten, first-of-a-kind toepassingen op commerciële schaal en de opschaling en implementatie van nieuwe technologieën. De focus komt te liggen op vier technieken:

  • CO2-afvang en -gebruik;
  • Chemische recycling;
  • Elektrificatie;
  • Biogrondstoffen.

De bedoeling van deze regeling is om grote complexe doorbraaktechnologieën voor bijvoorbeeld groene kunstmest, kunststof en staal te faciliteren via een open en flexibele subsidieregeling.

NIKI subsidie is onze eigen nationale Innovation Fund

De regeling wordt ook wel gezien als de nationale variant op het Europese Innovation Fund. Vanwege grote Europese interesse is de slagingskans van het Innovation Fund relatief laag. NIKI biedt daarom kansen en nationale ondersteuning aan Nederlandse ondernemers met grote duurzaamheidsambities.

Meer informatie over deze subsidie

Op Prinsjesdag is bekend geworden dat in 2023 een eerste ronde van de NIKI subsidie wordt verwacht. Heeft u een duurzaamheidsproject waarvoor u nu op zoek bent naar subsidie? Laat uw gegevens achter via het onderstaande formulier of bel ons direct op 088 495 20 00 voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze duurzaamheidsspecialisten.

contact

Advies nodig over het aanvragen van subsidie? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: