Mijn Hezelburcht Menu

Automotive & Mobility

Na meer dan honderd jaar onstuimige groei staan sectoren die met mobiliteit te maken hebben voor een aantal geweldige opgaven. Vakantievluchten warmen de aarde op, onoplettende bestuurders zorgen voor ongelukken, luchtvervuiling kost levens, binnensteden en snelwegen staan vol. Al deze opgaven nodigen uit tot betekenisvolle innovatie. We staan aan het begin van een mobiliteitstransitie!

Veranderingen gaan hard in automotive en mobiliteit

De vele opgaven zorgen voor een hoop verbeeldingskracht en nieuwe bedrijvigheid. Fantastische concept cars die van een auto een zelfrijdende vergaderzaal maken en je daarmee verloren tijd teruggeven, tweepersoons-drones, hyperloops, elektrische vliegtuigen. Een aantal ontwikkelingen klinkt misschien als spielerei (bij sommige initiatieven zal het daar ook wel bij blijven), maar vergis je niet: veranderingen gaan hard in mobiliteit!

De grootste en snelste veranderingen zijn te zien in de auto-industrie. Met maar liefst € 54 miljard is automotive in Europa de grootste investeerder in innovatie en R&D. Wereldwijd staat Europa aan kop: Europese autobedrijven zijn goed voor bijna 50% van de wereldwijde investeringen in innovatie.

Niet alleen bedrijven

Het zijn niet alleen bedrijven die werken aan de mobiliteit van morgen. Overheden spelen een grote rol in het sturen van innovatie. Zij stimuleren nieuwe ontwikkelingen en bewaken dat innovatieve diensten, producten en processen een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, veiligheid, gezondheid en bereikbaarheid. Innovatie op het gebied van automotive en mobiliteit kan dan ook op ruime steun rekenen vanuit zowel regionale, nationale als Europese subsidieregelingen.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Interessante subsidies

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00