Mijn Hezelburcht Menu

Mobility & Automotive

Na meer dan honderd jaar wilde groei staat de automotive & mobility sector voor een aantal geweldige opgaven. Vakantievluchten warmen de aarde op, onoplettende bestuurders zorgen voor ongelukken, luchtvervuiling kost levens, binnensteden en snelwegen staan vol. Al deze opgaven bieden mooie kansen voor innovatie.

Veranderingen gaan hard in automotive en mobiliteit

De vele opgaven in de sector zorgen voor een hoop verbeeldingskracht en nieuwe bedrijvigheid. Fantastische concept cars, die van een auto een zelfrijdende vergaderzaal of bioscoop maken, hyperloops, elektrische vliegtuigen, tweepersoons-drones. Een aantal ontwikkelingen klinkt misschien als spielerei (bij enkele initiatieven zal het daar ook bij blijven), maar vergis je niet: veranderingen gaan hard in mobiliteit!

De grootste en snelste veranderingen zijn te zien in de auto-industrie. Met maar liefst € 54 miljard is automotive in Europa de grootste investeerder in innovatie en R&D. Wereldwijd is Europa aan kop: Europese autobedrijven zijn goed voor bijna 50% van de wereldwijde investeringen in innovatie.

Niet alleen bedrijven

Het zijn niet alleen bedrijven die werken aan de mobiliteit van morgen. Overheden spelen een grote rol in het sturen van innovatie. Zij bewaken dat nieuwe producten en processen een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, veiligheid, gezondheid en bereikbaarheid. Innovatie op het gebied van automotive en mobiliteit kan dan ook op ruime steun rekenen vanuit zowel regionale, nationale als Europese subsidieregelingen. Hieronder vindt u enkele mobiliteitsprojecten van onze relaties, die wij op weg hielpen door middel van subsidies en financiering!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.